Soorten airconditioning

(161 Reviews)
1134

Veel mensen denken bij een airconditioning aan een mobiele airco, zo’n ding dat je in de kamer zet. Er zijn veel meer soorten beschikbaar. Je kan naast een koelfunctie ook kiezen voor luchtontvochtiging en luchtverwarming.

Mobiele airconditioning

Dit is een airco die vaak gebruikt wordt in kleinere ruimtes. Het is een losse, kleine airco op wieltjes. Doordat hij makkelijk verrijdbaar is, kan je hem op verschillende plekken in een ruimte inzetten. De warmte wordt afgevoerd door een buis die je uit het raam kan hangen. Nadeel van deze airco is dat hij door zijn kleine formaat minder goed koelt dan grotere airco’s en hij maakt meer geluid dan vaste systemen.

Split-airconditioning

De split-airconditioning heeft een binnen- en een buitendeel. Deze delen zijn met elkaar verbonden. Het motorblok van de airco wordt buiten geplaatst, zodat je binnen geen last hebt van het geluid. Het binnendeel is vrij compact gemaakt, waardoor de airco bijna niet opvalt.

Multisplit-airconditioning

Deze airco werkt eigenlijk hetzelfde als de split-airconditioning. Het verschil is dat de multi-split meerdere binnendelen heeft. Met één buitendeel kan je dan meerdere ruimtes koelen. Je kan er ook voor kiezen om meerdere buitendelen aan te sluiten, zodat je grote kantoorgebouwen kan koelen.

Luchtgordijn

Dit is het type airconditioning dat vaak gebruikt wordt in winkels. Je voelt bij het binnenstappen van de winkel dan meteen een koele wind of bij koud weer een warm gordijn. Het luchtgordijn zorgt ervoor dat in de winter de warme lucht niet naar buiten gaat en de koude lucht niet naar binnen. In de zomer werkt dit uiteraard andersom.

Naast dat er verschillende soorten airconditioning bestaan, zijn er ook nog verschillende modellen. Bij de soorten gaat het om de manier waarop gekoeld wordt, bij de modellen gaat het vooral om de montageplek.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor een airconditioning in je woning of bedrijfspand? Vraag gratis offertes aan, kom in contact met de bij ons aangesloten specialisten en ontdek het!

Eerder bekeken pagina's