Inbraakpreventie tips en trucs

1327

Elke dag zijn 115 huishoudens het slachtoffer van inbraak, wat grofweg neerkomt op minimaal 42.000 inbraakslachtoffers per jaar. Een mogelijke verklaring voor het stijgende aantal inbraken is dat de economie aantrekt en er bij veel mensen meer te halen valt. Gelukkig blijft het procentueel aantal inbraken per jaar gestaag dalen.

De verschillende soorten alarmsystemen en aanvullende componenten dragen bij aan deze trend. Naast het aanschaffen van een (uitgebreid) alarmsysteem, zijn er verschillende tips tegen inbraak waar rekening mee gehouden kan worden om de kans op inbraak te verkleinen.

Inbraakpreventie: tips tegen inbraak in jouw buurt

Door een BuurtWhatsApp op te zetten wordt de inbraakpreventie naar de hele buurt getrokken. Door verdachte omstandigheden, situaties en bedreigingen met elkaar te delen, kan men sneller anticiperen. Naast een BuurtWhatsApp kan je door sociale controle en extra borden in de buurt streven naar een veilige wijk.

Beveiligen van ramen en deuren

De (zowel achter- als voor)deur en de ramen op de benedenverdieping zijn de meest gebruikte ingangen voor inbrekers. Met stevige kozijnen en goede sloten maak je het voor inbrekers een stuk moeilijker om in te breken. Een alarmsysteem kan tevens als toevoeging detecteren of er aan een raam gerommeld wordt. Vergeet ook niet om de bovenverdieping goed te beveiligen. Met een ladder kan een inbreker binnen enkele ogenblikken ongewenst binnen komen.

Vind dé beste installateur van alarmsystemen en ontvang gratis offertes.

Blijf alert

Blijf alert en nodig inbrekers niet uit. Laat sleutels niet in deuren zitten en leg geen waardevolle bezichtigen vol in het zicht, bijvoorbeeld in de vensterbanken. Sluit daarnaast ramen wanneer dit mogelijk is, vooral als je niet thuis bent of tijdens de nachturen.

Beveiligen tijdens vakantie

Buren kunnen prima ‘zorgen voor je woning’ tijdens vakanties. Laat bijvoorbeeld de buren regelmatig het licht aanzetten en de post(bus) legen. Door je buren in te schakelen lijkt het of je nog thuis bent, waardoor inbrekers niet de indruk krijgen dat iemand op vakantie is.

Voorbeeld alert blijven

Registreer waardevolle eigendommen

Naast de genoemde tips tegen inbraak is en goede voorbereiding het halve werk. Wees daarom te allen tijde goed voorbereid op het ergste, om zo de schade zo klein mogelijk te houden. We helpen je hier graag mee door middel van een registratiekaart. Lees hier meer over op onze pagina over de gratis registratiekaart.

Al deze anti-inbraak tips hebben een preventieve werking. Wanneer een (uitgebreid) alarmsysteem met deze tips tegen inbraak wordt gecombineerd, kan men zorgen voor een hoge mate van inbraakpreventie in zijn of haar leefomgeving. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Vind dé beste installateur van alarmsystemen en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's