Inbraakpreventie tips en trucs

(56 Reviews)
1327

Elke dag zijn 115 huishoudens het slachtoffer van inbraak, wat grofweg neerkomt op minimaal 42.000 inbraakslachtoffers per jaar. Een mogelijke verklaring voor het stijgende aantal inbraken is dat de economie aantrekt en er bij veel mensen meer te halen valt. Gelukkig blijft het procentueel aantal inbraken per jaar gestaag dalen.

De verschillende soorten alarmsystemen en aanvullende componenten dragen bij aan deze trend. Naast het aanschaffen van een (uitgebreid) alarmsysteem, zijn er verschillende tips tegen inbraak waar rekening mee gehouden kan worden om de kans op inbraak te verkleinen.

Inbraakpreventie: tips tegen inbraak in jouw buurt

Door een BuurtWhatsApp op te zetten wordt de inbraakpreventie naar de hele buurt getrokken. Door verdachte omstandigheden, situaties en bedreigingen met elkaar te delen, kan men sneller anticiperen. Naast een BuurtWhatsApp kan je door sociale controle en extra borden in de buurt streven naar een veilige wijk.

Beveiligen van ramen en deuren

De (zowel achter- als voor)deur en de ramen op de benedenverdieping zijn de meest gebruikte ingangen voor inbrekers. Met stevige kozijnen en goede sloten maak je het voor inbrekers een stuk moeilijker om in te breken. Een alarmsysteem kan tevens als toevoeging detecteren of er aan een raam gerommeld wordt. Vergeet ook niet om de bovenverdieping goed te beveiligen. Met een ladder kan een inbreker binnen enkele ogenblikken ongewenst binnen komen.

Vind dé beste installateur van alarmsystemen en ontvang gratis offertes.

Blijf alert

Blijf alert en nodig inbrekers niet uit. Laat sleutels niet in deuren zitten en leg geen waardevolle bezichtigen vol in het zicht, bijvoorbeeld in de vensterbanken. Sluit daarnaast ramen wanneer dit mogelijk is, vooral als je niet thuis bent of tijdens de nachturen.

Beveiligen tijdens vakantie

Buren kunnen prima ‘zorgen voor je woning’ tijdens vakanties. Laat bijvoorbeeld de buren regelmatig het licht aanzetten en de post(bus) legen. Door je buren in te schakelen lijkt het of je nog thuis bent, waardoor inbrekers niet de indruk krijgen dat iemand op vakantie is.

Voorbeeld alert blijven

Registreer waardevolle eigendommen

Naast de genoemde tips tegen inbraak is en goede voorbereiding het halve werk. Wees daarom te allen tijde goed voorbereid op het ergste, om zo de schade zo klein mogelijk te houden. We helpen je hier graag mee door middel van een registratiekaart. Lees hier meer over op onze pagina over de gratis registratiekaart.

Al deze anti-inbraak tips hebben een preventieve werking. Wanneer een (uitgebreid) alarmsysteem met deze tips tegen inbraak wordt gecombineerd, kan men zorgen voor een hoge mate van inbraakpreventie in zijn of haar leefomgeving. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Vind dé beste installateur van alarmsystemen en ontvang gratis offertes.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Ontdek hoe veilig jij woont

Vul een aantal eenvoudige vragen in en kom erachter.

Doorgaan
Vorige Doorgaan
Vorige Doorgaan
Vorige Doorgaan
Vorige Doorgaan
Vorige Doorgaan

Locatie

Voor welk woonadres vul je onze inbraakproef in? (Op basis van de locatie nemen wij lokale inbraakcijfers mee in de berekening)

Begin hier
We herkennen deze postcode niet. Wil je deze nog eens controleren?
We herkennen de combinatie van dit huisnummer en deze postcode niet. Wil je deze nog eens controleren?
Vorige Doorgaan

Slecht
Matig
Redelijk
Goed
0 100

De voordelen van een professioneel alarmsysteem


Preventieve werking en schadebeperkend

Een beveiligingssysteem biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak. Het spreekt voor zich dat een indringer liever een woning zonder beveiliging uitkiest. Mochten inbrekers toch binnenkomen, dan is de kans groot dat ze door een alarmsysteem worden afgeschrikt. Een professioneel alarmsysteem zal de binnenkomst detecteren en vervolgens wordt er een signaal (luid of stil) uitgezonden.

Lagere verzekeringspremie voor de inboedelverzekering

Bij goedkope alarminstallaties geeft de verzekeraar doorgaans geen korting. Kies je voor een professioneel alarmsysteem, dan kun je deze korting op de verzekeringspremie voor de inboedelverzekering vaak wel verwachten. Logisch, want door de aanwezigheid van een goed alarmsysteem zal de kans op inbraak dalen.

Aan te passen aan jouw wensen

Een gevoel van veiligheid is veel waard en is daarom niet direct in geld uit te drukken. Met een beveiligingssysteem kunnen jij en jouw naasten genieten van een hoger gevoel van veiligheid. Niet alleen als jullie thuis zijn, maar ook kun je de voordeur met een gerust hart achter je sluiten.Een beveiligingssysteem is geheel aan te passen aan jouw persoonlijke wensen en budget. Met verschillende componenten kun je een basis alarmsysteem eenvoudig uitbreiden.


Alarm in huis

Waarom een professioneel alarmsysteem?

Als je besluit om een alarmsysteem voor jouw woning of pand aan te schaffen, kun je kiezen voor een professioneel beveiligingssysteem of een goedkoper, niet-gecertificeerd alarmsysteem.

Toch zorgt deze wens om te besparen vaak voor problemen: zo zijn de sensoren van een niet-professioneel alarmsysteem vaak gevoelig voor vals alarm. Ook waarschuwen ze vaak niet bij storingen, waardoor ze onvoldoende functioneren zonder dat je ervan op de hoogte bent. Naast een betere kwaliteit is een ander voordeel van een professioneel alarmsysteem dat je korting op de verzekeringspremie voor de inboedelverzekering kunt krijgen.

Wil je een professioneel alarmsysteem in jouw woning of pand laten installeren? Houd rekening met een eenmalige prijs tussen de €950 en €2000.
Liever geen hoge aanschafkosten? Met een contract heb je al een alarmsysteem voor €1,50 per dag of €36 per maand.

Vorige Doorgaan

Contactgegevens

Vul hier je contactgegevens in zodat specialisten vrijblijvend contact met jou kunnen opnemen om de offerteaanvraag te bespreken.

Klopt je telefoonnummer? De specialisten bellen vaak voor meer informatie of om een afspraak te maken bij jou op locatie. Zo krijg je een offerte die past bij jouw wensen.
Dit is geen geldig telefoonnummer. Voer een geldig telefoonnummer in om optimaal van onze dienstverlening gebruik te kunnen maken.
Door vrijblijvend offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruikersvoorwaarden en privacy statement
Vorige

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's