Onderdelen van een alarmsysteem

1327

Een alarminstallatie kan op veel verschillende manieren waken over jouw gezin en waardevolle spullen. Des te meer onderdelen gekoppeld zijn aan een alarmsysteem, des te meer mogelijkheden een alarmsysteem jou kan bieden.

Alarmsysteem onderdelen

Een alarmsysteem kan met verschillende onderdelen en extra componenten volledig naar jouw persoonlijke wensen worden uitgebreid. Dit wordt ook wel domotica genoemd.

Tegenwoordig worden veel van deze domotica met de smartphone bestuurd via het internet. Zo kun je jouw camera, licht, sloten, raambekleding, sirene en deuren vanaf elke plek op de wereld besturen.

Beveiligingscamera

Een beveiligingscamera is de meest gekozen toevoeging bij een alarmsysteem. Met een beveiligingscamera houd je in de gaten wat er om jouw huis heen gebeurt. Een zichtbare camera werkt bovendien preventief. Potentiële inbrekers zullen afgeschrikt worden omdat ze zien dat je de beveiliging van jouw huis serieus neemt.

Bewegingsmelder

Een bewegingsmelder detecteert beweging in huis met behulp van een infrarood signaal. De bewegingsmelder is verbonden met het alarmsysteem, waardoor het alarm afgaat als er potentiële inbrekers in huis zijn. In essentie past een bewegingsmelder zich aan de kamertemperatuur aan. Als er een verstoring in temperatuur gedetecteerd wordt, geeft de sensor een melding aan het alarmsysteem.

Rookmelder

Als je jouw huis wilt beschermen tegen brand, is een rookmelder in huis noodzakelijk. Professionele rookmelders combineren twee technologieën, waardoor ze rook én brand kunnen melden. 

Vind dé beste installateur van alarmsystemen en ontvang gratis offertes.

Glasbreukmelder

Een glasbreukmelder detecteert brekend glas tot 9 meter afstand. Door een slimme technologie kan de glasbreukmelder vallende glazen en andere vormen van loos alarm negeren. Dit komt omdat ramen een ander soort glasdruk hebben dan glazen en vazen.

Bedieningspaneel

Een bedieningspaneel heb je nodig om het alarmsysteem te bedienen. Meestal hangen bedieningspanelen vlakbij de ingang van het huis, maar uit het zicht van indringers. Met een code kun je het beveiligingssysteem in- of uitschakelen. Als het bedieningspaneel tijdens een inbraak wordt geforceerd, gaat de sabotagemelder automatisch af. 

Magneetcontact

Een magneetcontact monteer je op een raam of deur, zodat je kan zien of deze open of gesloten is. Als je het alarmsysteem inschakelt, krijg je een melding als er een deur of raam geopend of ingetikt wordt. 

Sirene

Als je een alarmsysteem wilt aanschaffen, is een sirene een must. Een sirene gaat af als één of meerdere van de andere componenten alarm slaan. De sirene produceert een geluid dat op grote afstand te horen is en trekt alle aandacht van buitenaf. Dit zorgt meestal voor paniek bij inbrekers, ze zullen hierdoor minder tijd hebben om spullen mee te nemen.

Lekkagemelder

Een lekkagemelder meet de aanwezigheid van alle vloeistoffen op waterbasis. Als er dreiging van overstroming is in bijvoorbeeld de kelder, zal de lekkagemelder een melding geven. Een lekkagemelder is dusdanig afgesteld dat het alleen melding maakt als er écht waterlekkage is. Bij druppels die afkomen van vocht gaat de melder dus niet af.

Gasmelder

Een gasmelder kan verschillende gassen detecteren, zoals butaan-, propaan-, en methaangas. Als er een te hoge concentratie gas in de lucht gedetecteerd wordt, geeft de gasmelder een melding aan het alarmsysteem. Het alarmsysteem zal dan een melding naar jouw telefoon en de meldkamer sturen. Hiermee kan je tijdig voorkomen dat een gaslek groter wordt en er eventueel een gasexplosie komt.

Vind dé beste installateur van alarmsystemen en ontvang gratis offertes.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Ontdek hoe veilig jij woont

Vul een aantal eenvoudige vragen in en kom erachter.

Doorgaan
Vorige Doorgaan
Vorige Doorgaan
Vorige Doorgaan
Vorige Doorgaan
Vorige Doorgaan

Locatie

Voor welk woonadres vul je onze inbraakproef in? (Op basis van de locatie nemen wij lokale inbraakcijfers mee in de berekening)

Begin hier
We herkennen deze postcode niet. Wil je deze nog eens controleren?
We herkennen de combinatie van dit huisnummer en deze postcode niet. Wil je deze nog eens controleren?
Vorige Doorgaan

Slecht
Matig
Redelijk
Goed
0 100

De voordelen van een professioneel alarmsysteem


Preventieve werking en schadebeperkend

Een beveiligingssysteem biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak. Het spreekt voor zich dat een indringer liever een woning zonder beveiliging uitkiest. Mochten inbrekers toch binnenkomen, dan is de kans groot dat ze door een alarmsysteem worden afgeschrikt. Een professioneel alarmsysteem zal de binnenkomst detecteren en vervolgens wordt er een signaal (luid of stil) uitgezonden.

Lagere verzekeringspremie voor de inboedelverzekering

Bij goedkope alarminstallaties geeft de verzekeraar doorgaans geen korting. Kies je voor een professioneel alarmsysteem, dan kun je deze korting op de verzekeringspremie voor de inboedelverzekering vaak wel verwachten. Logisch, want door de aanwezigheid van een goed alarmsysteem zal de kans op inbraak dalen.

Aan te passen aan jouw wensen

Een gevoel van veiligheid is veel waard en is daarom niet direct in geld uit te drukken. Met een beveiligingssysteem kunnen jij en jouw naasten genieten van een hoger gevoel van veiligheid. Niet alleen als jullie thuis zijn, maar ook kun je de voordeur met een gerust hart achter je sluiten.Een beveiligingssysteem is geheel aan te passen aan jouw persoonlijke wensen en budget. Met verschillende componenten kun je een basis alarmsysteem eenvoudig uitbreiden.


Alarm in huis

Waarom een professioneel alarmsysteem?

Als je besluit om een alarmsysteem voor jouw woning of pand aan te schaffen, kun je kiezen voor een professioneel beveiligingssysteem of een goedkoper, niet-gecertificeerd alarmsysteem.

Toch zorgt deze wens om te besparen vaak voor problemen: zo zijn de sensoren van een niet-professioneel alarmsysteem vaak gevoelig voor vals alarm. Ook waarschuwen ze vaak niet bij storingen, waardoor ze onvoldoende functioneren zonder dat je ervan op de hoogte bent. Naast een betere kwaliteit is een ander voordeel van een professioneel alarmsysteem dat je korting op de verzekeringspremie voor de inboedelverzekering kunt krijgen.

Wil je een professioneel alarmsysteem in jouw woning of pand laten installeren? Houd rekening met een eenmalige prijs tussen de €950 en €2000.
Liever geen hoge aanschafkosten? Met een contract heb je al een alarmsysteem voor €1,50 per dag of €36 per maand.

Vorige Doorgaan

Contactgegevens

Vul hier je contactgegevens in zodat specialisten vrijblijvend contact met jou kunnen opnemen om de offerteaanvraag te bespreken.

Klopt je telefoonnummer? De specialisten bellen vaak voor meer informatie of om een afspraak te maken bij jou op locatie. Zo krijg je een offerte die past bij jouw wensen.
Dit is geen geldig telefoonnummer. Voer een geldig telefoonnummer in om optimaal van onze dienstverlening gebruik te kunnen maken.
Door vrijblijvend offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruikersvoorwaarden en privacy statement
Vorige

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's