Voordelen van alarmbeveiliging

1327

Overweeg je om een alarmsysteem aan te schaffen? Dan is het wellicht fijn om alle voordelen duidelijk op een rijtje te hebben. Benieuwd naar de voordelen van alarmbeveiliging? Lees hier dan verder.

Preventieve werking

Een beveiligingssysteem biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak. Het spreekt voor zich dat een inbreker liever geen goed beveiligde woning uitkiest. Zorg er dus altijd voor dat jouw woning of pand zichtbaar beveiligd is aan de buitenkant.

Het beperkt mogelijk de schade

Mochten inbrekers toch binnenkomen, dan is de kans groot dat ze door een alarmsysteem worden afgeschrikt. Een professioneel alarmsysteem zal de binnenkomst detecteren en een signaal (luid of stil) in werking zetten.

Hierdoor zal de inbreker weggejaagd worden en verklein je de kans dat er waardevolle spullen worden meegenomen.

Lagere verzekeringspremie

Bij goedkope alarminstallaties geeft de verzekeraar doorgaans geen korting. Kies je voor een professioneel alarmsysteem, dan kun je deze korting op de verzekeringspremie voor de inboedelverzekering vaak wel verwachten.

Logisch, want door de aanwezigheid van een goed alarmsysteem zal de kans op inbraak dalen. Een voorwaarde is wel dat het alarmsysteem aangesloten moet zijn op een alarmcentrale.

Hoger gevoel van veiligheid

Een gevoel van veiligheid is veel waard en valt niet direct in geld uit te drukken. Met een beveiligingssysteem kunnen jij en jouw naasten genieten van een hoger gevoel van veiligheid. Niet alleen als jullie thuis zijn, maar ook als jullie genieten op vakantie.

Aan te passen aan jouw wensen

Een beveiligingssysteem is geheel aan te passen aan jouw persoonlijke wensen en budget. Met verschillende componenten kun je een basis alarmsysteem eenvoudig uitbreiden.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Hier lees je meer over de mogelijkheden.

Professioneel beveiligingssysteem vs. goedkopere variant

Twijfel je tussen een professioneel beveiligingssysteem en een goedkopere, niet-gecertificeerde variant? De wens om te besparen zorgt vaak voor problemen: zo zijn de sensoren van een niet-professioneel alarmsysteem vaak gevoelig voor vals alarm.

Ook wordt er bij storing niet gewaarschuwd, waardoor ze onvoldoende functioneren zonder dat je ervan op de hoogte bent. Naast een betere kwaliteit is een ander voordeel van een professioneel alarmsysteem dat je korting op de verzekeringspremie voor de inboedelverzekering kunt krijgen.

Vind dé beste installateur van alarmsystemen en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's