asbestinventarisatie

1007

Voordat je asbest kan laten verwijderen, is inventarisatie noodzakelijk én verplicht. Asbestinventarisatie is het onderzoek naar aanwezigheid van asbest in een gebouwd. Na het onderzoek ontvang je een asbestinventarisatierapport; daarin staat of er asbest aanwezig is, om welke soort asbest het gaat, waar het zich bevindt en in welke staat het materiaal is.

Waarom is een asbestinventarisatierapport verplicht?

Zonder asbestinventarisatierapport kan en mag je geen asbest laten saneren. Ook als je een pand wil gaan slopen, is asbestinventarisatie verplicht. Sinds 1 januari 1997 mag de gemeente pas een sloopvergunning afgeven als een asbestinventarisatierapport aanwezig is. Dit heeft als voordeel dat er geen onnodige blootstelling aan asbest is en dat de risico's goed beoordeeld zijn. Soms is het niet nodig het asbest te laten verwijderen, bijvoorbeeld als het hechtgebonden en in goede staat is. Asbestinventarisatierapporten dienen opgesteld te zijn door een gecertificeerde specialist!

Waaruit bestaat het asbestinventarisatierapport?

In een asbestinventarisatierapport staat alle informatie die tijdens het onderzoek naar asbest is opgedaan. Het is een uitgebreid rapport met daarin de volgende informatie:
• of er asbest aanwezig is
• om welke soort asbest het gaat
• waar het asbest zich bevindt
• in welke staat het materiaal is
• een risico-evaluatie
• plattegronden en foto's

Hoe kom je aan een asbestinventarisatierapport?

Voor asbestinventarisatie kan je terecht bij de bij ons aangesloten asbestspecialisten. Deze specialisten voeren asbestinventarisatie uit volgens de richtlijnen die verplicht zijn. De specialist kijkt of sanering van het asbest nodig is. Door je gegevens achter te laten, brengen wij je gratis en vrijblijvend in contact met maximaal vijf specialisten in jouw regio. Zij geven je graag passend advies en kunnen volgens de verplichte richtlijnen een asbestinventarisatierapport voor je opstellen.

Eerder bekeken pagina's