zonnepanelen op asbest dak

1007

In 2017 kan je je asbestdak met subsidie laten verwijderen. Pak je het slim aan en ga je als bedrijf voor het verwijderen van asbest en het terugplaatsen van zonnepanelen, dan is het helemaal interessant asbestdaken te verwijderen. Ondanks dat de subsidie Asbest eraf, zonnepanelen erop niet meer aan te vragen is. Vervang je asbestdak door een zonnepanelendak en ontvang Energie-Investeringsaftrek. Je kan ook gebruikmaken van de landelijke subsidie op asbestverwijdering.

EIA

De energie-investeringsaftrek (EIA) is een aftrekregeling voor bedrijven die zonnepanelen laten installeren. Een bedrijf moet minimaal 100 zonnepanelen laten installeren, zodat je aan het minimum komt van de energie die je op moet wekken. De aftrek kan tot wel 60% bedragen.

Subsidie op asbestverwijdering

Het verwijderen van asbestdaken doe je tot 1 januari 2020 met subsidie. Je krijgt €4,50 subsidie per vierkante meter asbestdak dat je laat verwijderen. Elk jaar maakt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een subsidieplafond bekend. Voor 2017 is de subsidiepot gevuld met €15 miljoen. Het geïnventariseerde asbestdak moet minimaal 35 vierkante meter zijn, wil je subsidie voor asbestverwijdering kunnen ontvangen.

Let op: de subsidie Asbest eraf, zonnepanelen erop is niet meer aan te vragen. Wel is er een algemene subsidie beschikbaar voor het verwijderen van asbestdaken.

Eerder bekeken pagina's