Daktechniek Advice
« terug naar overzichtspagina

Daktechniek Advice

Stationsstraat 39A
5151 HA Drunen

4 werkzaamheden

Dak isoleren
Dak isoleren
Dak isoleren

Laat warme lucht niet ontsnappen

Onze energiekosten zijn een groot deel van onze vaste lasten. Gelukkig kan je je energierekening met ongeveer 30% verlagen door je dak te laten isoleren! Terwijl je geld bespaart, gaat je wooncomfort omhoog en stijgt zelfs je woningwaarde.

Voordelen dakisolatie

• Betere temperatuur in huis in alle seizoenen
• 30% lagere energierekening
• Investering snel terugverdiend

Soorten dakisolatie

Heb je een hellend dak, dan raden we je aan de binnenkant te isoleren. Dit is minder ingrijpend, omdat de dakpannen niet verwijderd hoeven te worden. Bij een plat dak raden we je aan de buitenkant te laten isoleren, omdat je bij de binnenkant kans hebt op houtrot.

Wil je gratis offertes voor dakisolatie ontvangen? Vul dan je gegevens in en kom in contact met specialisten in jouw regio.

Waterleiding repareren / lekkage verhelpen
Waterleiding repareren / lekkage verhelpen
Waterleiding repareren / lekkage verhelpen

Verhelp problemen met je waterleiding

Is er een probleem met je waterleiding en heb je last van lekkages? Schakel dan snel een loodgieter in voordat de schade nog groter wordt en de kosten verder oplopen.

Kom snel in actie als je waterleiding gerepareerd moet worden

Lekkages aan waterleidingen komen veel voor. In de wintermaanden kan het bijvoorbeeld goed zijn dat de waterleiding kapot vriest. Of bij een verbouwing wordt er per ongeluk geboord in de leiding. Het is dan zaak om snel in actie te komen en de lekkage te verhelpen. Zo is niet alleen de waterleiding beschadigd maar kan het lekkende water een hoop schade aanrichten aan elektra, wanden en vloeren. Loodgieters zijn in staat snel de oorzaak en de lekkage te vinden en repareren. Sommigen loodgieters hebben daar speciaal detectieapparatuur voor zodat onnodig hak- en breekwerk wordt vermeden.

Ontvang gratis offertes voor je waterleidingreparatie

Heb jij last van lekkages aan de waterleiding en is je waterleiding toe aan reparatie? Vraag dan snel offertes aan en kom direct in contact met verschillende loodgieters.

Dakgoot legen
Dakgoot legen
Dakgoot legen

Voorkom verstoppingen

Dakgoten zorgen ervoor dat al het regenwater goed wordt afgevoerd. Na verloop van tijd kan er echter veel vuil in de dakgoot komen. Bladeren, takken en mos zijn hier enkele voorbeelden van. Vuil in de dakgoot zorgt ervoor dat het water minder goed wordt afgevoerd.

Laat je dakgoot regelmatig legen

Om ervoor te zorgen dat de dakgoot het water goed blijft afvoeren is het van belang dat de dakgoot regelmatig geleegd wordt. Vuil in de dakgoot kan uiteindelijk leiden tot verschillende vochtproblemen zoals schimmels, lekkage en verstoppingen. 

Op zoek naar dakgootspecialisten in jouw regio?

Het legen van de dakgoot is een vervelende klus en kan tevens erg gevaarlijk zijn. Het is daarom verstandig om het werk uit te besteden aan een specialistisch bedrijf. Ontvang gratis en vrijblijvend tot wel 5 offertes en kom in contact met specialisten in jouw regio! Zo bespaar je tot wel 40% op het laten legen van je dakgoot!

Hellend dak isoleren of renoveren (buitenzijde)
Hellend dak isoleren of renoveren (buitenzijde)
Hellend dak isoleren of renoveren (buitenzijde)

Gewoon goed voor uw dak!

Traditioneel gezien worden daken vanaf de binnenkant geïsoleerd. Dit is een goede manier, maar het is tegenwoordig ook mogelijk om je dak te laten isoleren vanaf de buitenkant.

Hoe gaat het isoleren of renoveren van een hellend dak in zijn werk?

Bij een renovatie van een hellend dak of bij een plat dak is het mogelijk het dak vanaf de buitenkant te isoleren. Het is vooral aantrekkelijk als je het dak toch al wilde renoveren om dan ook meteen te isoleren, omdat de bestaande dakbedekking eraf moet. Daarna bevestigt de specialist isolatiepanelen en een onderdak om het dak wind- en waterdicht te maken. De moeilijkheidsgraad van de werkwijze is sterk afhankelijk van de situatie en het dak.

Voordelen hellend dak isoleren vanaf de buitenkant

Het isoleren aan de buitenkant van het dak is een lastige klus die gelukkig grote voordelen met zich meebrengt, zoals:
• de klus kan snel gerealiseerd worden
• de binnenkant blijft onaangetast
• er is geen ruimteverlies aan de binnenzijde
• het dak is optimaal beschermd tegen alle weersomstandigheden
• er ontstaan minder snel koudebruggen (condens) dan bij isolatie via de binnenzijde
• kleinere kans op houtrot

Nadelen hellend dak aan de buitenkant isoleren

Het isoleren van de buitenzijde van het dak is een lastige klus, wat gewoon goed moet gebeuren. Daarom moet deze door echte professionals gedaan worden. De klus brengt risico’s met zich mee, doordat een hoop kennis en ervaring vereist is voor het goed uitvoeren van de klus. Daarnaast is isolatie via de buitenzijde van het dak minder geluidsisolerend dan via de binnenzijde. Dit komt doordat isolatiepanelen een minder geluidwerende werking hebben dan bijvoorbeeld glas- of steenwol.

Wil je gratis offertes voor de renovatie en dakisolatie aan de buitenkant ontvangen? Vul dan je gegevens in en kom in contact met specialisten in jouw regio.