Soorten binnenzonwering

1205

Met binnenzonwering bepaal je zelf hoeveel licht er in jouw woning naar binnen schijnt. Hiermee zorg je voor een hogere isolatiewaarde en meer wooncomfort. Met binnenzonwering zorg je dat het licht niet te fel naar binnen schijnt, waardoor het minder heet wordt in huis. Op deze pagina lees je alles over de verschillende soorten zonwering, de mogelijke materialen en de prijzen van de verschillende soorten zonwering.

Shutters

Shutters zijn een vorm van binnenzonwering en beschikken over lamellen die draaibaar zijn. Op die manier kun je precies de lichtinval in jouw woning beheersen. Bovendien hebben shutters een sfeervol uiterlijk en kunnen ze zorgen voor meer privacy in jouw woning. Shutters zijn verkrijgbaar in drie materialen: hout, kunststof en aluminium.

Houten shutters

Houten shutters geven jouw woning een klassiek en natuurlijk uiterlijk. Gemiddeld kosten houten shutters tussen de €200 en de €300 per m2. Shutters van hardhout zijn een stukje duurder: deze kosten gemiddeld tussen de €400 en de €500 per m2.

Kunststof shutters

Kunststof shutters zijn stevig en kunnen goed tegen vocht. Om deze reden worden shutters vaak in de badkamer gebruikt. Kunststof shutters zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en kunnen precies worden gemaakt in de stijl die je wilt. Kunststof shutters kosten gemiddeld tussen de €350 en de €450 per m2.

Aluminium shutters

Aluminium shutters hebben een moderne en industriële uitstraling. Ook zijn ze stevig en kunnen ze goed tegen grote temperatuurverschillen. Dit maakt aluminium shutters een uitstekende optie voor in de badkamer of sauna.

Vind dé beste binnenzonwering specialist en ontvang gratis offertes.

Jaloezieën

Een andere vorm van binnenzonwering zijn jaloezieën. Jaloezieën zijn horizontale stroken die je, meestal met een koordje, kunt draaien. Zo kun je precies regelen hoeveel licht er in jouw woning schijnt. Ook kunnen jaloezieën helemaal omhoog getrokken worden, tot ze jouw raam niet meer bedekken. 

Jaloezieën worden meestal gemaakt van hout of aluminium. Houten jaloezieën hebben een klassieke uitstraling en zorgen voor zachter licht. Houten jaloezieën van 1 meter kosten gemiddeld tussen de €100 en de €200, afhankelijk van de dikte waarvoor je kiest. Aluminium jaloezieën geven je meer controle over de lichtinval in jouw woning en bovendien zijn ze goedkoper dan houten jaloezieën. Aluminium jaloezieën van 1 meter hoogte kosten gemiddeld tussen de €90 en de €160, wederom afhankelijk van de dikte van de jaloezieën.

Lamellen

Lamellen, ook wel verticale jaloezieën, zijn stroken van kunststof die van boven het raam naar beneden hangen. Lamellen zijn sfeervol en kunnen goed tegen vocht. Lamellen kunnen volledig gesloten worden, wat zorgt voor meer privacy. Ook kunnen ze opzij geschoven worden, waardoor er zo veel mogelijk licht naar binnen komt. Je kunt lamellen open en dicht draaien, wat meestal gebeurt door middel van een koordje.

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn een stijlvolle vorm van binnenzonwering. De meeste plisségordijnen hebben een top-down bottom-up principe, wat betekent dat je de onderkant van het gordijn omhoog kan rollen en de bovenkant omlaag. Op deze manier kun je de lichtinval in jouw woning regelen en jouw privacy vergroten. Het laten plaatsen van plisségordijnen kost gemiddeld tussen de €130 en €300, afhankelijk van de grootte en het type plisségordijn.

Vind dé beste binnenzonwering specialist en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's