Blog boordevol wooninspiratie

Op de wooninspiratieblog van Solvari vind je alles over duurzaam wonen, de mooiste trends voor je woning en de beste bespaartips.

Laat je inspireren door Solvari!
De mooiste gietvloeren voor in je badkamer Badkamer en toilet

De mooiste gietvloeren voor in je badkamer

Een gietvloer is een ideale vloer voor jouw unieke badkamer. De vloer is makkelijk aan te passen aan de gewenste sfeer en het interieur. Daarnaast is de gietvloer prima af te stemmen op de eisen en wensen die je aan jouw badkamervloer stelt.

Keuze beste kozijnen, waar moet je op letten? Ramen, kozijnen en deuren

Keuze beste kozijnen, waar moet je op letten?

De keuze voor beste kozijnen is een lastige. Er is tegenwoordig steeds meer keuze voor eigenlijk alles wat in of aan jouw huis zit. Dit geldt dus ook voor kozijnen. Er zijn tegenwoordig veel meer materialen beschikbaar, maar welk materiaal is nou eigenlijk de beste keus voor kozijnen? 

Guess who’s back: het leren bankstel Inspiratie

Guess who’s back: het leren bankstel

Na jaren als oubollig en kil te zijn bestempeld, is het leren bankstel dan eindelijk weer helemaal hip. De leren bank van nu is sfeervol, stoer, comfortabel en praktisch. Wat wil je nog meer? De voordelen op een rijtje. 

Maak een leefruimte van je rommelzolder! Daken en afwatering

Maak een leefruimte van je rommelzolder!

De zolder, een betere plek voor rommel kan ik zo éen, twee, drie niet bedenken. Winterkleding, kerstspullen, dingen die je eigenlijk niet meer nodig hebt maar die o zo zonde zijn om weg te gooien. Zo kun jezelf ook vast nog wel een aantal dingen bedenken die daarboven liggen. Maar wist je dat een rommelzolder ook prima als extra leefruimte kan dienen?

De gietvloer: dé vloer die elke kamer in jouw huis ruimer maakt! Inspiratie

De gietvloer: dé vloer die elke kamer in jouw huis ruimer maakt!

Een huis hoeft niet per se groot te zijn om voor het menselijk oog ruim te lijken. Een belangrijk element hierin is de vloer. Hier lees je met welke vloerafwerking je huis ruimer lijkt: de gietvloer! 

Quiz: kun jij de milieufeiten van de fabels onderscheiden? Inspiratie

Quiz: kun jij de milieufeiten van de fabels onderscheiden?

Kost warm water 50 keer meer energie dan koud water? Is het zonde om werkende gloeilampen vervangen door nieuwe ledlampen? En kun je isoleren vergelijken met een spaarrente van 11%? Kun jij de fabels van de feiten onderscheiden? Solvari heeft 10 milieufeiten en -fabels voor je op een rij gezet.

Vochtproblemen in huis. Wat kan je er tegen doen? Gezonde leefomgeving

Vochtproblemen in huis. Wat kan je er tegen doen?

In ons heerlijke kikkerlandje wil het nog wel eens vochtig zijn. Ofwel door regen die valt, of gewoon alleen al veel vocht dat in de lucht hangt. Om deze reden hebben mensen soms last van vocht in hun huis.

Dit kan op verschillende manieren en in allerlei soorten en maten voorkomen. In dit artikel kun je er achter komen hoe je een vochtprobleem herkent en ook wat jij (of een expert, want het blijft vakwerk) hiertegen kan doen.

Ik wil mijn huis verbouwen. Hoe kan ik dat het beste financieren?

Ik wil mijn huis verbouwen. Hoe kan ik dat het beste financieren?

Jij hebt plannen om je huis te verbouwen. Misschien zie je in gedachten al hoe het er na de verbouwing uitziet. Dat zal ongetwijfeld prachtig zijn, maar zover is het nog niet. Eerst komt nog de vraag hoe je de verbouwing gaat financieren. Daar zijn in elk geval meerdere opties voor beschikbaar. Dat leidt dan weer tot de vraag wat de beste manier is. Het antwoord daarop is afhankelijk van de persoonlijke en financiële situatie. De beschikbare opties worden hier uiteengezet, zodat jij de beste keuze kunt maken.