4 quick wins om jouw vaste lasten te verlagen

Solvari
Solvari Blog
dinsdag 16 april 2019, Geschatte leestijd: 2min

Vliegt het geld bij jou de portemonnee uit zonder dat je weet dat je het uitgeeft? Dan is het zinnig om eens goed te kijken naar wat je in de maand kwijt bent aan vaste lasten. Vaak schrik je als je dit bij elkaar optelt. Toch is het vaak wel mogelijk om hier wat op te besparen. We bespreken alvast 4 quick wins om jouw vaste lasten te verlagen met je.

Minder en goedkopere energie

Een aardige kostenpost die je niet geheel kunt voorkomen is gas, water en elektriciteit (ofwel ‘licht’ zoals men vaak zegt). Maar dat je er niet onderuit komt wil niet zeggen dat je er niet op kunt besparen. Dat doe je in eerste instantie door eens goed te letten op je verbruik. Het licht hoeft niet aan te blijven in een ruimte waar niemand is. Niet alle apparaten hoeven aan te blijven staan als ze niet actief gebruikt worden. Zet je televisie dus uit als je er niet naar kijkt. Is het koud in huis? Probeer eerst eens een warme trui aan te trekken voordat je de verwarming hoger zet. Zet je wasmachine of afwasmachine enkel aan het draaien als hij vol zit. Daarnaast kun je ook overstappen naar een aanbieder met lagere tarieven en een noemenswaardige welkomstkorting. Vergelijk energie online om erachter te komen welke aanbieder jou de gunstigste tarieven kan bieden. Je kunt gemakkelijke in één keer gas, water en licht vergelijken.

Kleiner internet en tv abonnement

Maak je wel volledig gebruik van je abonnement voor internet en tv? Zit je bij je lokale kabelaanbieder, dan betaal je relatief veel omdat deze monopolist is op het kabelnetwerk. Daardoor kan deze aanbieder hogere internetsnelheden aanbieden dan andere aanbieders. Maar welke internetsnelheid is voldoende voor jou? Wanner je geen online games speelt of veel downloadt, bestaat de kans dat je voor meer capaciteit betaalt dan je nodig hebt. Heb je al die televisiezenders wel nodig? Of kijk je überhaupt vrijwel nooit naar de tv? Dan kun je er ook voor kiezen om geen tv-pakket af te nemen en programma’s online terug te kijken. Zo kun je een veel goedkoper abonnement nemen.

Tv abonnement


Verzekeringen controleren

Er is niets mis met goed verzekerd zijn, maar meer betalen dan nodig is nergens goed voor. Kijk dus aan het eind van het jaar of je af kunt met een goedkopere zorgverzekering. Misschien kun je ergens anders een goedkopere autoverzekering krijgen. Die doorlopende reisverzekering heeft misschien een onnodig ruime dekking, of is wellicht zelfs helemaal overbodig. Je inboedelverzekering en opstalverzekering kunnen misschien ook wel goedkoper bij een andere aanbieder.

Goedkoper boodschappen doen

Haal die NEE-NEE-sticker van je brievenbus en ga de reclamefolders van de supermarkten wekelijks doornemen. Je kunt je weekmenu dan afstemmen op wat er in de aanbieding is. Zo geef je aanzienlijk minder uit aan boodschappen zonder met een knorrende maag te zitten. Stap ook af van de A-merken, want die zijn aanzienlijk duurder dan basismerken of huismerken. Wees ook niet te lui om je statiegeldflessen te bewaren en in te leveren, want elke euro telt.



Tuinideeën voor deze zomer
woensdag 13 juli 2016

Tuinideeën voor deze zomer

5x mooiste verlichting
vrijdag 22 december 2017

5x mooiste verlichting

Personaliseer jouw muur: 4 ideeën
dinsdag 29 november 2016

Personaliseer jouw muur: 4 ideeën