4 tips om te besparen op je tv-kosten

Solvari
Solvari Blog
donderdag 01 juli 2021, Geschatte leestijd: 2min

Gemiddeld geven we in Nederland een flinke hap geld uit aan internet, tv en bellen. Dit komt al gauw uit op zo’n 65 euro per maand. En dat terwijl tv-kijken niet meer is wat het ooit is geweest. We zien dat vooral jongeren het traditionele tv-kijken inruilen voor vormen van digitale tv, series of zelfs Youtube on-demand. Hoewel tv voor veel mensen dus geen prioriteit meer heeft, willen ze het vaak toch niet helemaal opgeven. Daarom zijn ze op zoek naar een goedkoper alternatief. Herken jij dit? Lees dan verder! Wij geven je in samenwerking met KPN Digitenne 4 tips waarmee je kunt besparen op je tv-kosten.

Tip 1: breng alles onder een dak 

Tegenwoordig bieden veel providers all-in-one pakketten aan. Deze zijn over het algemeen goedkoper dan losse tv-, internet- en telefoon- abonnementen (bij verschillende providers) samen. Daarnaast ontvang je maar één factuur, lekker overzichtelijk dus! Let wel op: dit is wel alleen handig wanneer daadwerkelijk behoefte hebt aan tv, internet en bellen. 

Tip 2: kijk tv via de antenne

Ben je alleen op zoek naar een voordelig tv-abonnement? Dan is tv-kijken via de antenne een goed alternatief liet Digitenne ons weten. Via de antenne kijk je gratis digitaal, naar de publieke omroep. Dit is vaak niet genoeg. Voor meer zenders kom je al gauw uit bij een digitaal tv-abonnement. Zo kijk je bijvoorbeeld bij Digitenne al voor 18 euro per maand naar de 30 populairste zenders in Full HD. Zo’n abonnement brengt grote voordelen met zich mee: 

  • Je kunt een extra tv-ontvanger bestellen en zo op meerdere televisies tv-kijken. Heb je huisgenoten? Neem dan samen één abonnement. Hierdoor kun je lekker goedkoop tv kijken!
  • Je kunt gemakkelijk overal in Nederland tv-kijken. Dus ook op je vakantieadres. 
  • Je kijkt digitale tv in full HD beeldkwaliteit. 

Tip 3: profiteer gratis van de publieke omroepen via de kabel 

Kun jij uit de voeten met alleen de publieke omroepen (NPO1, NPO2 & NPO3) en alle regionale zenders? Dan is tv-kijken via de kabel de perfecte oplossing voor jou. Deze zenders ontvang je namelijk standaard, gratis via de kabel in schappelijke kwaliteit. Ben je op zoek naar meer dan dat? Dan raden we je aan om een andere optie te overwegen. 

Tip 4: kijk digitale tv via internet 

Wanneer we het hebben over tv-kijken via internet, dan zijn er drie mogelijkheden, namelijk streamen, tv-kijken via een app en tv terugkijken. 

  • Streamen: dit werkt meestal niet zo goed. Over het algemeen heb je te maken met veel advertenties en verborgen kosten. Streamingdiensten zoals Videoland en Netflix werken wat dat betreft veel beter. De prijzen hiervan variëren van 4 tot 15 euro per maand.
  • Via een app: sommige zenders en internetproviders hebben een app waarop je tv kunt kijken. Hier betaal je vaak een kleiner bedrag voor, maar je kijk-opties zijn dan ook beperkter. 
  • Tv terugkijken via internet: veel tv-programma's bieden de mogelijkheid om een aflevering via internet terug te kijken. Heel handig! Dit is vaak wel maar voor een beperkte tijd mogelijk. Wil je na deze verstreken termijn toch nog een aflevering terugkijken, dan moet je toch aan een abonnement geloven.

Bovenstaande manieren van tv-kijken zijn stuk voor stuk erg voordelig. Maar ze brengen ook ieder een aantal minpunten met zich mee: 

  • Je kijkt dit vaak op een kleiner scherm
  • Je moet dit zelf opzetten en kijkt dus minder makkelijk spontaan naar iets onverwachts. Ben je even inspiratieloos? Dan is zappen stiekem heerlijk. 
  • Je hebt alsnog geen toegang tot alles wat op tv te zien is: wil je dit wel? Dan moet je de verschillende opties combineren of bijvoorbeeld verschillende abonnementen afnemen. Hierdoor lopen de kosten weer op en raak je het overzicht een beetje kwijt. 


Al met al zijn er best wel wat opties. Wat voor de een het beste werkt, is voor de ander juist niet handig. Als het aan ons ligt, is digitale-tv de uitkomst. Daarbij zijn de all-in-one pakketten een goede optie. Ben je juist alleen op zoek naar digitale tv? Dan is een antenne voor de tv het beste idee! Wil je nog meer besparen op je maandelijkse lasten? Lees dan ook eens onze blog over besparen op energiekosten.Gerelateerde artikelen