5 onmisbare woontrends

Solvari
Solvari Blog
woensdag 24 oktober 2018, Geschatte leestijd: 2min

Als er iets blijft veranderen dan is het wel onze manier van wonen. Van zo groot mogelijk naar een tiny house en van bont behang tot strakke witte muren. Wij vertellen je over de laatste woontrends die je niet mag missen als het gaat om de inrichting van je huis.

1. Home office

We werken steeds vaker thuis. Dit kan in een eigen kamer, maar steeds vaker kiezen mensen ervoor om een werkplekje in de woonkamer te maken. Zo ben je altijd betrokken bij het gezin en kan je bijvoorbeeld ook even de kinderen in de gaten houden als het nodig is. Voor het maken van een home office is het belangrijk dat je de juiste plek kiest. Ga voor een plek die een beetje afgeschermd kan worden van de rest van de ruimte. Zet je bureau daarom altijd in een hoek of nis. Om overlast te voorkomen kan je ervoor kiezen om een scheidingswand te gebruiken. Dit sluit je home office ook een beetje af van de rest van je woonkamer. Zo wordt je niet snel afgeleid en bovendien zien gasten de rommel op je bureau ook niet zo snel.

2. Een vloerkleed of tapijt

Tegenwoordig worden huizen steeds strak en industrieel ingericht. Mensen zijn geke op open, lichte ruimtes met robuuste meubels. Dit kan in sommige woningen kil overkomen. Een vloerkleed biedt daar de oplossing voor. Niet alleen geeft een tapijt je moderne inrichting meer sfeer, ze kunnen ook de akoestiek in je woonkamer verbeteren. Bovendien zijn tapijten en vloerkleden al lange tijd niet meer zo ouderwets als gedacht wordt.  

3. Scandinavisch design

Scandinavisch design sluit helemaal aan bij de tijd van nu. De meubels en accessoires hebben een strak no-nonsense design en passen perfect aan op trends zoals duurzaam wonen en downsizing. Denk bijvoorbeeld aan meubels van bekende designers zoals Verner Panton, Arne Jacobsen en Alvar Aato, die bekend staat om zijn iconische houten krukken en stoelen van het merk Artek. Het is het ‘less is more’ imago van Scandinavische designers dat mensen vandaag de dag zo aanspreekt.

4. Hoge tafels

In restaurants zie je het al een tijdje, maar ook in steeds meer huizen kiezen mensen voor hoge tafels bij hun inrichting. Het heeft iets gezelligs en het is met name handig om even snel een broodje te eten. Bovendien kan je, als je thuis werkt, ook even staand werken. We zien het ook steeds vaker terug in de keukens. Barkrukken zijn bijvoorbeeld ideaal om tegen een kookeiland aan te schuiven. Ideaal voor een snelle hap, als je geen tijd hebt om de tafel te dekken. Hoge tafels en barkrukken passen helemaal bij onze snelle manier van leven.

5. Inrichting uitbesteden

Er zijn tegenwoordig zoveel dingen mogelijk als het gaat om de inrichting van je woning. Niet alleen kan je kiezen uit honderden kleuren, meubelfabrikanten hebben steeds grotere uiteenlopende collecties. Sommige mensen hebben daarom moeite om te kiezen of ze kiezen voor zoveel verschillende meubels dat het een stijlloze chaos wordt. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om een styliste of interieurontwerper in te huren. Het ontneemt je simpelweg keuzestress en je hoeft je ook geen zorgen te maken of je kleurrijke bank wel bij de rustieke salontafel hoort. Toegegeven, het is een luxe, maar een mooiere inrichting krijg je bijna niet. Bovendien hoef je geen nachten wakker te liggen van de keuzestress.