5 tips voor de aanschaf van een nieuwe badkamer

Solvari
Solvari Blog
vrijdag 07 december 2018, Geschatte leestijd: 1min

Na een aantal jaar kan het zomaar eens zo zijn dat de badkamer aan vervanging toe is. Het renoveren van de oude badkamer is niet altijd een mogelijkheid, en er wordt vaak toch voor een gehele vervanging gekozen. Een flinke onderneming, en in alle gevallen zeker de moeite waard! De badkamer is nu eenmaal de ruimte waar je even heerlijk kan ontspannen, en alle stress van de dag (letterlijk) van je af kan spoelen. Het aanschaffen van een badkamer is natuurlijk hartstikke interessant, maar het is wel fijn om te weten waar je allemaal op moet letten. Met deze handige en vooral praktische tips weet je precies waar je aan toe bent.

1. Budget bepalen

Het kan zinvol zijn vooraf de grenzen van je budget te bepalen en vast te leggen. Zo kan je een goede raming maken van de kosten en zien of je begroting klopt. Geld lenen voor een nieuwe badkamer kan helpen je budget tijdelijk te vergroten. Met wat extra speelruimte kan je alles mooi in één keer afronden. Dit kan - als je het goed aanpakt - zelfs opleveren in de toekomst, aangezien je de waarde van je woonst verhoogt.

Leningen vergelijken voordat je een aanvraag indient is hierbij cruciaal. Het is namelijk belangrijk om zo min mogelijk financiële lasten met je mee de verbouwing in te nemen. Een duidelijk budget beperkt je keuzemogelijkheden, en zorgt ervoor dat je jezelf niet zomaar in de schulden steekt, of in stressvolle situaties eindigt.

2. Doe je onderzoek

Er zijn zo ontzettend veel mooie badkamers te vinden, dat het beter is om vooraf even goed wat onderzoek te doen. Welke stijlen, kleuren en materialen zijn er allemaal beschikbaar? Leg alle vormen, kleuren, maten en materialen vast in een overzichtelijk moodboard, en stel aan de hand van al dit beeld je ideale badkamer samen. Je gebruikt dit overzicht namelijk om uiteindelijk de juiste badkamer te kiezen.

3. Stel een plan B op

Maar ook wanneer je alles op een rijtje hebt kan het zomaar eens zijn dat bepaalde materialen niet beschikbaar zijn, of dat specifieke combinaties gewoonweg niet samengaan. In dat geval is het verstandig om een plan B klaar te hebben. Mocht die ene gele kleur niet kunnen, wil je dan liever rood, of ga je toch voor wit?

4. Vergelijk offertes

Nu je eindelijk de ideale badkamer voor ogen hebt, is het tijd om offertes te vergelijken.. Wandel gerust verschillende winkels in, en kijk ook naar de mogelijkheden van de online winkels. Kijk en vergelijk voldoende voordat je een uiteindelijke keuze maakt.

5. Blijf logisch nadenken

Het kopen van een nieuwe badkamer is een ding, maar het tevreden zijn met het eindresultaat is een ander verhaal. Blijf logisch nadenken en kies niet alleen gebaseerd op je gevoel. Die grote badkuip kan ontzettend mooi zijn, maar heb je zo nog wel voldoende beweegruimte? Houd het realistisch!Gerelateerde artikelen