5 tips voor de juiste kantoorverlichting

Solvari
Solvari Blog
dinsdag 10 november 2020, Geschatte leestijd: 1min

Verlichting speelt een belangrijke rol in een kantoorruimte. Of het nou gaat om een groot bedrijfspand of een klein thuiskantoor. Met de juiste verlichting kun je het concentratievermogen én de sfeer verbeteren. In dit artikel staan 5 handige tips om optimaal gebruik te maken van goede kantoorverlichting.

Tip 1: Maak een lichtplan

Bij het inrichten van een thuiskantoor heb je alles zelf in de hand. Het is zeker de moeite waard om extra aandacht te besteden aan de verlichting. Dit doe je door een duidelijk lichtplan op te stellen. Maak een (digitale) plattegrond van je kantoorruimte en markeer alle stopcontacten en lichtpunten. Bepaal vervolgens de plek van de basisverlichting. Het doel van deze basisverlichting is om de hele ruimte op een gelijkmatige manier te verlichten. Richt je daarna op de werkverlichting en accentverlichting. Denk aan een vloerlamp, bureaulamp en wandlampen. Als je alle lichtbronnen op papier hebt staan, kun je namelijk gericht gaan shoppen.

Tip 2: Kies voor zuinige LED verlichting

Zowel bedrijven als particulieren raden we aan om te kiezen voor LED lampen. Deze vorm van verlichting is namelijk heel energiezuinig. Hierdoor kun je flink besparen op de energierekening. Daarnaast hebben LED lampen weinig onderhoud nodig en hebben ze een lange levensduur. Voor kantoorruimtes met een standaard systeemplafond zijn LED panelen een echte uitkomst. Deze verlichting is heel eenvoudig te installeren en zorgt voor optimaal resultaat. Bij aanschaf van een Lampdirect ledpaneel ben je verzekerd van hoge kwaliteit en krijg je 3 jaar all-in garantie.

Tip 3: Kies de juiste lichtsterkte

De lichtsterkte van een lamp is erg belangrijk. Te fel licht kan snel hoofdpijn veroorzaken, maar te zwak licht kan leiden tot concentratieproblemen of vermoeide ogen. Voor kantoorruimtes en vergaderruimtes is een lichtsterkte van 500 Lux een goede richtlijn.

Tip 4: Bepaal de lichttemperatuur

Naast de lichtsterkte speelt ook de lichttemperatuur een grote rol. Kantoorverlichting met een neutrale tot koele lichtkleur is vaak de beste optie. Het zorgt voor helder zicht en het geeft een boost aan de concentratie. Licht met een warme kleur creëert daarentegen een zachte en huiselijke sfeer. Dit heeft vooral een ontspannende werking.

Tip 5: Maak het kantoor sfeervol

Vergeet tot slot niet om aandacht te besteden aan de designs van de lampen. Een mooie lampenkap of een bijzondere lampenvoet draagt bij aan een sfeervolle omgeving. Dit soort details stimuleren de creativiteit! Het is ook een leuke manier om je eigen persoonlijkheid of de stijl van het bedrijf naar voren te laten komen.Gerelateerde artikelen