5 tips voor het financieren van je verbouwing

Solvari
Solvari Blog
vrijdag 26 oktober 2018, Geschatte leestijd: 2min

Een verbouwing is vaak kostbaar en kan veel geld kosten. Daarom is het slim om van tevoren goed te plannen wat het gaat kosten en hoe je het gaat betalen. Hieronder beschrijven wij in vijf tips de mogelijkheden om je verbouwing te bekostigen of te financieren.

Tip 1. Verbouwen met spaargeld

Heb je genoeg spaargeld en kan je het missen? Dan is het verstandig om je spaargeld te gebruiken voor je verbouwing. De banken geven tegenwoordig zo weinig rente en je betaalt misschien wel belasting over je spaargeld. Dit is een persoonlijke afweging en moet ieder voor zich maken. Je kan natuurlijk ook een gedeelte spaargeld gebruiken en een deel anders regelen.

Tip 2. Verbouwen met een persoonlijke lening

Wanneer je maar een klein bedrag wilt lenen kan een hypotheek duur zijn, dit heeft alles te maken met de kosten die je moet maken om een hypotheek af te sluiten of te verhogen. Een persoonlijke lening is dan wellicht een betere optie. En al helemaal als je toch van plan bent je lening binnen een paar jaar af te lossen. De looptijd van de lening is tussen de 5 en 10 jaar. En je bespaart ook nog op taxatie-, notaris en advieskosten. Bij een persoonlijke lening staat alles van tevoren vast, je bepaalt van tevoren de maandtermijn, het rentepercentage en de looptijd. Je weet exact waar je aan toe bent. Heb je al een lening? Dan kun je ook je lening oversluiten.

Tip 3. Geld lenen bij familie

Geld lenen bij familie is naar onze mening niet de beste manier om je verbouwing te financieren, ondanks dat je hoogstwaarschijnlijk geen of beperkt rente hoeft te betalen. Als de lening goed wordt geregeld is het natuurlijk altijd mogelijk om te lenen van familie of vrienden, als het geld maar in het huis wordt gestoken. Het is vaak wel lastig op het moment dat je al dan niet tijdelijk niet meer aan je verplichtingen van het terugbetalen kunt voldoen. Dan ontstaan vaak de conflicten.

Tip 4. Subsidies voor energiebesparende maatregelen

Ga je energiebesparende maatregelen nemen bij de verbouwing van je huis waardoor je huis energiezuiniger wordt? Dan heb je misschien kans op een subsidie. Zorg dus altijd als je energiebesparende maatregelen neemt dat je controleert of je hier geen subsidie voor kunt ontvangen. Of je in aanmerking komt voor een subsidie kun je hier nagaan.

Tip 5. Verbouwing financieren met een hypotheek

Het grootste voordeel van financieren met een hypotheek is dat er over het algemeen een lagere rente wordt gerekend dan bij een persoonlijke lening. Nog een voordeel is dat er een looptijd van 30 jaar is, waardoor de maandtermijn veelal laag is. Het is een optie om je verbouwing te financieren door een hypotheek, maar hier zijn vaak wel kosten aan verbonden voor hypotheekadvies, taxatie en de notaris. Dit kan oplopen tot een paar duizend euro.Gerelateerde artikelen

Boeken in je interieur gebruiken
maandag 07 maart 2016

Boeken in je interieur gebruiken

Zo kies je de juiste zonwering
donderdag 24 maart 2016

Zo kies je de juiste zonwering