5 voordelen van een nieuwe cv-ketel

Maud
Maud Timmers
donderdag 13 februari 2020, Geschatte leestijd: 1min

Is jouw cv-ketel aan vervanging toe? Vaak denken mensen pas aan het kopen van een nieuwe cv-ketel wanneer de oude het heeft begeven. Dit is zonde! Het kan namelijk een slimme keuze zijn om een nieuwe ketel al eerder aan te schaffen. Benieuwd naar de voordelen van een nieuwe cv-ketel? Lees dan verder.

1 | Bespaar op de energierekening

Met een nieuwe cv-ketel kun je flink besparen op de energierekening. Het is een feit dat verouderde cv-ketels relatief veel gas verbruiken: vaak gaat dit om een teveel aan energie van tot wel 20%! Natuurlijk is de aanschaf van een nieuwe cv-ketel een investering. Hier staat wel tegenover dat deze investering ook weer snel terugverdiend kan worden. Zo kun je gemiddeld tot wel €300,- per jaar besparen.

2 | Voorkom kou en een overhaaste keuze

  Wacht je tot het moment dat je cv-ketel het echt niet meer doet? Dan is er de kans dat je tijdelijk in de kou moet zitten. Dit wil je natuurlijk snel verhelpen en zo is er minder tijd om de verschillende mogelijkheden af te wegen. Zonde! Hier lees je meer over de verschillende mogelijkheden bij het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel.

  3 | Profiteer van een hoger wooncomfort

   Met het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel bespaar je niet alleen op de energierekening, ook verbeter je jouw wooncomfort. Niets is zo vervelend als thuiskomen in een koud huis en vervolgens lang moeten wachten tot de temperatuur op niveau is. Of heb je last van water dat af en toe ineens koud wordt? Met het aanschaffen van een ketel met meer vermogen en een hogere CW-klasse warmt het huis sneller op én profiteer je van meer warm water uit de kraan. Win-win.

   4 | Woning wordt meer waard

    Denk je erover na om binnen enkele jaren te verhuizen? Dan kan een nieuwe cv-ketel een goede investering zijn. Een nieuwe ketel zorgt onder andere voor een zuiniger energielabel, wat de waarde van jouw woning zal verhogen. Nog een voordeel: een goed werkende centrale verwarming telt ook mee als meerwaarde.

    5 | Geniet van een optimaal rendement

     Met een nieuwe cv-ketel kun je zuinig stoken. Per minuut levert een cv-ketel namelijk een bepaalde hoeveelheid warm water. Is dit gelijk aan het gemiddelde verbruik? Dan behaal je maximaal rendement! Bij het veranderen van de behoeften, bijvoorbeeld bij gezinsuitbreiding, kan het zijn dat dit niet meer gelijk loopt. Kleine veranderingen zijn op te vangen, maar bij grote veranderingen is het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel een betere keuze.

     Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ga voor de beste optie!     Gerelateerde artikelen