6 tips bij de aankoop van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen brengen een hoop voordelen met zich mee! Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om ze te laten plaatsen in hun woning. Maar er komt veel kijken bij de aankoop ervan. In deze blogpost deel ik 6 tips bij de aankoop van kunststof kozijnen. Denk je al na over de financiering? Check dan vooral de zesde tip!

Kijk of de kozijnenspecialist het VKG Keurmerk heeft

Om zeker te zijn van een goede kwaliteit, kijk je of het bedrijf dat jouw kozijnen komt plaatsen het VKG Keurmerk heeft. Dit keurmerk is speciaal gericht op kunststof ramen en deuren. Als het bedrijf het VKG Keurmerk heeft, zijn de kwaliteit van het kunststof kozijn en de montage gecontroleerd en profiteer jij gegarandeerd van een goede kwaliteit. Daarnaast krijg je bij bedrijven met dit keurmerk standaard 10 jaar garantie op de kozijnen en de montage ervan.

Hou rekening met het aantal kamers

Kunststof kozijnen zijn hol van binnen en bestaan uit zogenaamde ‘kamers’. Dit zijn ruimtes met stilstaande lucht en uit hoe meer kamers de kozijnen bestaan, hoe beter de kozijnen isoleren. Dit zorgt voor zowel in de winter als in de zomer voor een aangename temperatuur in huis. Door minder te hoeven stoken, bespaar je op je energierekening!

Kies de juiste beglazing  

Ook het glas heeft invloed op de isolatie. De populairste keuze voor beglazing zijn dubbelglas of hoogrendementsglas. De tweede optie is een stuk duurder, maar het isoleert wel beter. De besparing op je energierekening is hoger, waardoor je de extra investering ook weer terugverdient.

Uitstraling van hout, voordelen van kunststof

Kan je geen afstand doen van je houten kozijnen, omdat ze voor warmte en sfeer in je woning zorgen? Dan zijn kunststof kozijnen met een houtlook de perfecte oplossing voor jou! Hierdoor blijf je je vertrouwde houtlook houden, maar maak je gebruik van de voordelen van kunststof. De kunststof kozijnen gaan minimaal 50 jaar mee en zijn onderhoudsvriendelijk!  De onderhoudskosten zijn gemiddeld vijf keer lager dan bij houten kozijnen. Hierdoor bespaar je nog meer!

Denk na over het type kozijn

Ja, er zijn verschillende type kozijnen. Bij het plaatsen ervan moet je dus nagedacht hebben over welk type je wil. Zo kan je kiezen voor een draai-/kiepraam of een valraam. Het is ook mogelijk om verschillende types in je woning te laten plaatsen. Dit is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke smaak!

Vergelijk leningen om kunststof kozijnen te financieren

Het laten plaatsen van kunststof kozijnen kent veel voordelen, maar er hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Gelukkig kan je met kunststof kozijnen veel geld besparen op je energierekening, dus is het een goede investering aan je woning! Het kan zo zijn dat je het geld niet gelijk klaar hebt liggen en je daarom besluit een lening af te sluiten. Door leningen te vergelijken, bijvoorbeeld op Geld.nl, bespaar je al snel honderden euro’s op de kosten van je lening!

Naast het vergelijken van leningen, is het ook belangrijk om kunststofspecialisten met elkaar te vergelijken. Hierdoor heb je altijd de beste deal voor jouw persoonlijke situatie!  Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan op onze website en vind de specialist die het best bij jou past! Laat je de klus uitvoeren door een bedrijf die bij ons is aangesloten en stuur jij je getekende offerte op naar actie@solvari.nl? Dan maak je kans op €250 kluskorting op je kunststof kozijnen!