6 tips om je badkamer optisch te vergroten

Johan
Johan Hazenbroek
donderdag 07 januari 2016, Geschatte leestijd: 2min

Douchen na het sporten, tandenpoetsen voor het slapen gaan, scheren en smeren, je klaarmaken voor de volgende dag of even relaxen in bad. De badkamer wordt altijd druk bezocht!

Ondanks de drukte in deze kamer, waar er zo nu en dan een flink waterballet plaatsvindt, is de gemiddelde Nederlandse badkamer vaak aan de kleine kant. Helaas hebben we geen oplossing om je badkamer met één knip in de vingers te vergroten, maar hebben we wél tips om de badkamer groter te laten lijken zodat je hier bij elk bezoek blij van wordt!

1. Creëer flink licht

Door daglicht creëer je ruimte waardoor de ruimte meteen groter lijkt. Mis je grote ramen of heb je zoals ik helemaal geen ramen in je badkamer, kies dan voor lichte tegels. Lichte tegels reflecteren licht, terwijl donkere kleuren het juist absorberen. Vergeet ook niet je plafond mee te nemen want een donker plafond maakt de ruimte optisch lager. Relaxen in bad terwijl het plafond op je afkomt klinkt niet heel ontspannend... Het schilderen van je plafond is een flink karwei, voor €35 per uur besteed je het al uit aan een schilder. Iets om over na te denken!

2. Grote tegels

Niet alleen de kleur van de tegels speelt een rol, ook de grootte heeft invloed op de ruimte. Plaats vooral geen kleine tegels in een kleine badkamer, hierdoor creëer je optisch een nog kleinere ruimte. Plaats grote tegels (bijvoorbeeld afmetingen van 30 cm) voor een rustige ruimte. Ook zorg je voor een optisch grotere badkamer als je donkere vloertegels combineert met lichte wandtegels.


3. Zwevende badkamermeubels

De old-school wastafels hebben plaatsgemaakt voor zwevende badkamermeubels met stijlvolle wasbakken. En het mooie van deze badkamermeubels is dat ze geen pootjes hebben en hierdoor de badkamer groter maken. Ook is het enorm makkelijk schoonhouden! En als je het dan echt goed wil doen, zorg er dan voor dat de overige meubels niet te hoog zijn want dan beperk je het zicht weer en verdwijnt de ruimtelijkheid. Lage zwevende meubels creëren een zee aan ruimte in iedere badkamer!

4. Grote badkamerspiegel

“Goedemorgen schoonheid!”, wie het nog nooit heeft gezegd tegen zichzelf in de spiegel voor het ontbijt, die spoor ik aan om het eens te doen: tovert direct een glimlach op je gezicht. Geloof me; al hangen je wallen op de grond, “you woke up like this!”. De spiegel speelt een grote rol in de badkamer. Hang ‘m daarom op een plek waar de spiegel het meest natuurlijke licht kan reflecteren. Hierdoor oogt je badkamer ruimtelijk. Niet getreurd, zelfs de kleine badkamers vergroot je met een grote badkamerspiegel!


5. Weggewerkt leidingwerk

Met een badkamermeubel is in ieder geval het leidingwerk van je wastafel weggewerkt. Maar mocht je bijvoorbeeld een radiator hebben hangen of overig leidingwerk, dan kan het storen tegen die lichte grote tegels. Mocht je ook niet zo’n kei zijn in leidingwerk, besteed het dan uit aan de loodgieter.

6. Opgeruimd staat netjes!

Je kan eigenlijk per direct beginnen met een ruimtelijke badkamer. Een opgeruimde badkamer zorgt voor rust en oogt daardoor ook enorm ruimtelijk. Begin in kleine stappen en ruim eens je wastafel op.

Ben je van plan om je gehele badkamer te gaan verbouwen? Neem dan eens een kijkje op ons badkamer Pinterest-bord en laat je inspireren!Gerelateerde artikelen