Aandachtspunten bij het kiezen van jouw kunststof kozijnen!

Lorenzo
Lorenzo Fioraliso
vrijdag 16 november 2018, Geschatte leestijd: 2min

Van je woning een genot maken is een belangrijk aspect. Dat kun je vooral met kunststof kozijnen, zoals ramen, deuren en schuifpuien voor elkaar krijgen .Benieuwd hoe je de beste kunststof kozijnen kiest? Ontdek in deze blogpost de belangrijkste aandachtspunten!

Voordelen van kunststof

Aangezien kozijnen lang mee gaan, is het van belang dat je de juiste keuze gaat maken bij het uitkiezen van je nieuwe kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen hebben vele voordelen. Het grootste voordeel is wel dat kunststof niet rot en makkelijk te onderhouden is. Kunststof kozijnen hebben minder onderhoud nodig dan bijvoorbeeld houten kozijnen. Het enige wat je hoeft te doen is af en toe met een natte doek schoonmaken, waardoor kunststof kozijnen zeer gemakkelijk zijn in gebruik. Kunststof gaat ook nog eens lang mee, gemiddeld zo’n 50 jaar zonder enig onderhoud. Daarbij gaan houten kozijnen maar 20 tot 25 jaar mee, mits je het goed onderhoud. Nog een voordeel is dat de kozijnen kleurvast zijn en bestand zijn tegen alle weersomstandigheden waardoor het niet verkleurd.

Vast of losse kozijnen

Er zijn twee verschillende soorten kunststof kozijnen. Vaste kozijnen en kozijnen die open kunnen. Bij vaste kozijnen kan het raam niet open. De stalen profielen in het kunststof maken het raam zo stevig inbrekers je woning liever overslaan. Je kan ook voor vaste kozijnen kiezen als je het raam alleen nodig hebt voor natuurlijk lichtinval.Het is ook handig om te weten of een raam naar binnen of naar buiten draait of van links naar rechts. Als alternatief kun je kiezen voor een vast kozijn met een ventilatierooster. Kozijnen die open kunnen kies je ervoor als je het noodzakelijk vindt dat ruimtes geventileerd moeten worden. Het is daarom ook interessant om te kiezen voor een draaikiepraam.


Isolatiewaarde

Kunststof is een uitstekend isolerend materiaal voor kozijnen. De isolatiewaarde geeft aan in welke mate het kozijn voorkomt dat de warmte verloren gaat. Door isolatie houden de kunststof kozijnen de kou steeds beter buiten. Dit is belangrijk omdat een groot verlies van de warmte hoge stookkosten met zich meebrengt. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in een U-waarde. Hoe lager deze waarde is, hoe beter de isolerende eigenschappen van het raam. Kunststof heeft juist een zeer lage U-waarde, de waarde ligt meestal tussen de 1 en 2. Dit is dus een zeer goed isolerend materiaal voor kozijnen. Maar de isolatiewaarde speelt ook een combinatie met andere factoren zoals de beglazing, de dichting tussen kozijn, glas en muur, ouderdom en de leverancier. Meer over het isoleren van je woning lees je in onze blogpost: “Alles over je huis isoleren”.

Kopen

De investering in kunststof kozijnen is zeer interessant als je kijkt naar de voordelen. Verstandig is om eerst meerdere offertes te vergelijken en niet direct naar de eerste beste specialist kozijnen te lopen. Elk huis is anders en daarom wordt er in deze markt voornamelijk met offertes gewerkt. Door het vergelijken van offertes kun je veel geld besparen.

Met deze aandachtspunten hopen we dat je de beste kunststof kozijnen kunt kiezen. Solvari kan je daarbij helpen! Bij Solvari bieden we gratis en vrijblijvend offertes aan. Ontvang nu gratis offertes aan bij voor de aanschaf van nieuwe kunststof kozijnen.