BBQ of feestje in de tuin? 7x DIY-inspiratie

Shanice
Shanice Lamoré
dinsdag 19 juli 2016, Geschatte leestijd: 1min

De zon schijnt, de temperatuur is fijn en de avonden zijn lang, tijd voor een feestje in de tuin! De ideale plek om te genieten van een barbecue met vrienden of familie. Wij verzamelden de leukste items die je tuinfeest compleet maken.

1. Kies een thema of kleur

Kies voor details in dezelfde kleur op tafel of hang een leuk thema aan je feestje. Het handige hieraan is dat je snel een mooi geheel creëert.

2. Maak het gezellig met licht

Verzamel glazen potten en maak hier lantaarntjes van, zet ze neer of hang ze op. Kleine lichtjes zijn erg sfeervol en zo heb je gelijk dat extra beetje licht wanneer de zon ondergaat.

3. Kleed de tafel aan met bloemen

Bloemen zijn altijd goed, zeker bij een buitenfeestje! Misschien heb je mooie bloemen in de tuin waar je er een paar van kunt plukken of verzamel bloemen in de kleur die je gekozen hebt bij de bloemist. Van wilde bloemen kun je ook hele mooie eigen creaties maken, gewoon uit de natuur!


4. Verzamel alle bijgerechtjes op één tafel

Creëer een tafel waarop je alle salades, broodjes, sauzen en hapjes neerzet. Zo kan iedereen er makkelijk bij en het scheelt weer ruimte op tafel, kan je daar mooi die bloemen neerzetten!

5. Houd de drankjes koel

Een kruiwagen of kist met bier en ijs is echt een heel goed idee. Je hoeft er niet voor naar de koelkast en bovendien ben je verzekerd van koud bier in de tuin, scheelt weer lopen én het ziet er leuk en origineel uit.

6. Maak een tafel voor de kinderen

Komen er gasten met kinderen? Dan is een kindertafel de ideale plek waar ze zich kunnen vermaken. Je kan er bijvoorbeeld wat fruit en marshmallows neerleggen die ze op een stokje kunnen doen. Of laat ze zelf lantaarntjes maken met schelpen, zand en glazen potjes. Die kunnen ze daarna gelijk een leuk plekje in de tuin geven.

7. Fruitige drankjes in limonadetaps of karaffen

Hoe leuk (en handig) is het als je gasten hun eigen drinken kunnen pakken? Vul verschillende limonadetaps of karaffen met water en fruit. Niet alleen heel lekker, het staat ook nog eens mooi en verzorgd op tafel. Ook handig voor de kids, die kunnen hun eigen limonade tappen.