Bereid je woning voor op de feestdagen en voorkom inbraak

Dennis
Dennis van Es
vrijdag 18 november 2016, Geschatte leestijd: 2min

Met de feestdagen die voor de deur staan denk ik al gauw aan gezelligheid, samenzijn met familie en vrienden en lekker eten. Helaas hebben de feestdagen ook een minder mooie kant, namelijk inbraak.

Voor inbrekers zijn de feestdagen de perfecte gelegenheid om hun slag te slaan en in te breken. Veel mensen zijn op bezoek bij familie of vrienden en zijn lang weg van huis. Inbrekers kunnen dus rustig hun gang gaan en een verlaten huis uitkiezen om leeg te roven.

Aantal inbraken met de feestdagen

Dat de feestdagen populair zijn onder inbrekers is duidelijk te zien in de statistieken. Afgelopen jaar is er tijdens de vier feestdagen van Sinterklaas, Kerst en oud en nieuw meer dan 1500 keer ingebroken, 488 inbraken daarvan vonden plaats tijdens oud en nieuw. Ter vergelijking: op een gewone decemberdag wordt er gemiddeld 235 keer ingebroken. De feestdagen zijn dus duidelijk reden genoeg om de beveiliging van je woning eens goed te bekijken.

Enkel verlichting aan laten werkt niet

Veel mensen laten hun verlichting aan met de gedachte dat dit de inbrekers wel zal afschrikken. Helaas trappen de inbrekers daar niet in en dus zul je betere maatregelen moeten nemen. Een beter alternatief is een TV simulator. Dit apparaat simuleert een LED TV, waardoor het lijkt alsof de TV aanstaat. Zo zullen inbrekers denken dat er iemand thuis is.

Ook slecht beveiligde deuren, tuinpoorten die openstaan en hoge heggen om te schuilen zijn cadeaus voor inbrekers.

Beste tips om inbraak te voorkomen

Ben jij tijdens de feestdagen niet thuis? Wacht dan niet met het nemen van maatregelen voor inbraakpreventie. Wij hebben een aantal tips verzameld om je huis te beveiligen zodat je zonder zorgen kunt genieten van de feestdagen.

Vraag je buren een extra oogje in het zeil te houden

Ben jij weg van huis tijdens de feestdagen maar je buren niet? Vraag ze dan om een extra oogje te houden op jouw woning. Mochten ze iets verdachts zien, kunnen ze jou of de politie op de hoogte brengen.

Stevige ramen en deuren

Een slecht beveiligde deur of kozijn is voor een inbreker een gemakkelijke weg naar binnen. Kunststof kozijnen werken preventief tegen inbraken. Daarnaast is een stevige deur met goede sloten en anti-inbraakstrips lastig open te krijgen voor een inbreker.

Berg kostbare spullen op

Veel mensen laten nog steeds hun kostbare spullen, zoals tablets en laptops, in het zicht liggen. Voor inbrekers is de keuze in welk huis ze moeten inbreken dan al gauw gemaakt. Zorg dus dat je deze spullen veilig en uit het zicht opbergt. Zo geef je inbrekers minder reden om je huis binnen te breken.

Laat een alarmsysteem installeren

Eén van de beste manieren om inbrekers buiten de deur te houden is met een alarmsysteem. Voor inbrekers is een alarm reden genoeg om een huis over te slaan omdat het risico te groot is. Naast dat het preventief werkt, worden inbrekers die het er toch op wagen afgeschrikt door het alarm.

Ontvang gratis offertes voor alarmsystemen! »

Mochten de offertes toch te duur zijn, dan kun je altijd nog dummy camera's plaatsen. Deze betaalbare dummy's wekken de indruk dat je huis beveiligd is met camera's, waardoor inbrekers je huis eerder zullen overslaan.

Gerelateerde artikelen