Bereid jezelf voor op de donkere dagen

Johan
Johan Hazenbroek
donderdag 10 september 2015, Geschatte leestijd: 1min

Inbrekers slaan niet alleen toe als je op vakantie bent of van huis bent. Uit onderzoek van de Stichting Nationale Inbraakpreventieweken blijkt dat 40% van de inbraakslachtoffers (tijdens de afgelopen 5 jaar) gewoon thuis was tijdens de inbraak. Dat is best even schrikken, wetende dat inbrekers binnen zijn terwijl jij boven met de kinderen ligt te slapen.

Jongeren meer risico op inbraak

Onderzoek onder 1100 respondenten (bron: Nationale Inbraakpreventie Weken) toont aan dat de jongeren onder de 30 meer gevaar lopen. Zij zijn in verhouding slordiger dan de andere leeftijdsgroepen als het gaat om het afsluiten van deuren en ramen. Een kwart laat zelfs uitnodigend de ramen openstaan!

Donkere dagen

Inmiddels zijn we de meest zonnige maanden gepasseerd en komen de donkere maanden er weer aan. De dagen waarbij het aantal woninginbraken toeneemt. Kortom, hoog tijd om je huis te beveiligen en de kans op inbraak te verkleinen. De volgende 4 producten dragen daar aan bij.

Alarmsystemen

Op het gebied van alarmsystemen zijn er tal van mogelijkheden. Je kan kiezen voor een stil alarm, luid alarm, verbinding met de meldkamer. Als je kiest voor een inbraakalarm verklein je de kans op inbraak en krijg je mogelijk korting op je inboedelverzekering. Win-win dus!

Rolluiken

Als je op zoek bent naar ijzersterke inbraakpreventie zit je bij rolluiken goed! Ze zijn multifunctioneel, want naast bescherming leveren ze ook goed werk als warmte- en koudewering en geluidswering. Rolluiken zijn compleet op maat te maken, dus ze kunnen voor ieder raam geplaatst worden.

Camerabeveiliging

Verhoog simpel je veiligheidsgevoel met camerabeveiliging. Camera’s zijn eenvoudig te plaatsen, houden altijd een oogje in het zeil en schrikt inbrekers af. Volgens de wet is het toegestaan je eigen huis te beveiligen, mits je dit duidelijk maakt door een bordje te plaatsen.

Kunststof kozijnen

Als je kozijnen beschadigd of verouderd zijn kunnen inbrekers deze eenvoudig openbreken. Kunststof kozijnen zijn sterk en zorgen naast een betere isolatie en lagere energierekening, voor goede inbraakpreventie.

Anti-inbraaktips

Een beter beveiligd huis begint al bij de kleinste details. Hieronder tips om je op weg te helpen en voorbereid de donkere dagen in te gaan:

  • laat je sleutels niet aan de binnenkant van de sloten zitten;
  • zorg met een tijdschakelaar voor verlichting als je niet thuis bent en laat een bewoonde indruk achter;
  • zet ladders en containers weg om opklimmen onmogelijk te maken;
  • sluit altijd je deuren en ramen, ook als je ‘maar even de deur uit bent’
  • start een WhatsApp-groep met je buren om je buurt in de gaten te houden, steun te krijgen als je hulp nodig heb en informatie uit te wisselen.

Gerelateerde artikelen

Hoe een inbraak voorkomen? Lees deze tips!
donderdag 01 november 2018

Hoe een inbraak voorkomen? Lees deze tips!

Vijf vragen over inbraakbeveiliging
woensdag 08 februari 2017

Vijf vragen over inbraakbeveiliging