Zo creëer je een botanische badkamer

Jorrin
Jorrin Bruil
woensdag 27 juli 2016, Geschatte leestijd: 1min

Botanische badkamer? Je leest het goed. Planten in de badkamer. Je ziet het steeds vaker en dat heeft een reden. Het is rustgevend, huiselijk en geeft een fijne sfeer tijdens het douchen en badderen. Benieuwd hoe je dit zelf het beste kunt creëren? Lees snel verder!

Vind je het ook altijd heerlijk om even tot rust te komen onder een warme douche of in een lekker schuimend bad? Ik in ieder geval wel. Ik zet de laatste tijd steeds vaker een rustgevend achtergrondmuziekje aan met oerwoudgeluiden of een opkomende storm. Dit idee wilde ik graag doorvoeren in het interieur van mijn badkamer en zo kwam ik uit op een nieuwe trend in badkamers, namelijk de botanische stijl.

Je eigen botanische badkamer

Het idee is simpel. Je plaatst (tropische) planten in je badkamer om er wat leven in te blazen. De planten zorgen voor een rustgevende sfeer en meer zuurstof in deze veelal benauwde ruimte. Zoek dus in het tuincentrum naar planten die tropisch aandoen en wees er niet bang voor dat het niet bij de rest van je interieur past. De badkamer is toch altijd een aparte kamer, daarom mag het ook wel een beetje afwijken van de rest. Planten die passen binnen het thema zijn er genoeg, dus denk er vooraf goed over na welke planten je wilt neerzetten. Het is het leukste als je allerlei verschillende planten in variërende formaten gebruikt. Dit maakt het een realistisch en dynamisch geheel. De jungle bestaat immers ook uit tal van verschillende planten.

Laat maar hangen

Letterlijk in dit geval. Ook een hangplant geeft het effect waar je naar zoekt in een botanische badkamer. Het ziet er natuurlijk uit en hoeft niet moeilijk te zijn. Met een stuk touw, een schaar en een metalen haak kun je in principe elke pot ophangen die je wilt.

Welke planten zijn geschikt?

In principe zijn alle tropische kamerplanten geschikt om in jouw botanische badkamer neer te zetten of op te hangen. Deze planten zijn gewend aan een hoge luchtvochtigheid en gaan een lange tijd mee. Kies bijvoorbeeld voor een van onderstaande planten:

  1. Aspidistra (Kwartjesplant)
  2. Chamaedorea (Mexicaanse dwergpalm)
  3. Nephrolepis (Krulvaren)

Ben je geïnspireerd geraakt en heb je jouw badkamer ook gevuld met allerlei planten? Deel een foto met ons op Facebook.

Badkamer vernieuwen? Bekijk dit! »

Bron header afbeelding: regardsetmaisons