De 5 opmerkelijkste inbraken

Dennis
Dennis van Es
vrijdag 11 november 2016, Geschatte leestijd: 2min

De wintermaanden zijn weer begonnen en dat betekent dat het aantal inbraken de komende tijd op zijn hoogste punt zal zijn. Hierdoor kwamen wij op het idee om de meest bizarre inbraken ooit op een rijtje te zetten. Inbraken zijn over het algemeen erg vervelend en zorgen voor een hoop schade en kosten, maar om deze bizarre inbraken kun je waarschijnlijk wél lachen.

1. Slaapkop

Een inbreker werkt vaak op andere uren dan een gemiddeld persoon. ‘s Nachts als iedereen ligt te slapen worden ze actief en slaan ze hun slag. Een Franse inbreker begon echter niet uitgerust aan zijn ‘werk’, waardoor hij tijdens het inbreken zelf ook in slaap viel.

De politie vond hem en de inbreker gaf aan dat hij eenvoudig naar binnen kon komen. Doordat er verbouwd werd lag er een ladder bij het huis, waardoor hij gemakkelijk door het raam kon klimmen.

2. Warme douche

Ryan Carpenter wist in het Amerikaanse Lexington via een raam in te breken in een woning. Eenmaal binnen ging hij niet op zoek naar dure spullen, maar besloot hij om een warme douche te nemen.

Ryan werd gepakt en gaf aan dat hij een soort dwangneurose heeft. In zijn eigen huis bleek het warme water op te zijn en door zijn dwangneurose moest hij inbreken om alsnog een hete douche te kunnen nemen. Ryan werd aangeklaagd voor inbraak.

3. Inbreker verliest geld

In Luik maakte een inbreker het werk van de politie wel heel makkelijk. Hij wist een gebouw binnen te komen via een kelderraam, waar hij vervolgens in verschillende kelders heeft ingebroken.

De dief had echter minder oog voor zijn eigen spullen. Hij verloor op het voetpad bij het gebouw namelijk zijn portemonnee, die door de politie is gevonden. In zijn portemonnee zat onder andere zijn identiteitskaart, waardoor de politie hem eenvoudig kon opsporen en inrekenen.

4. Snelle opsluiting

Slachtoffer worden van inbraak is natuurlijk nooit leuk. Meestal bel je als slachtoffer de politie die de dader gaat opsporen en opsluiten. Een juwelier zag echter zijn kans om het heft in eigen hand te nemen. Toen hij werd overvallen wist hij zijn zaak uit te vluchten en het rolluik te sluiten. Eén van de inbrekers wist nog te ontsnappen, de rest zat opgesloten in de juwelierszaak. De politie kwam ter plekke en kon de inbrekers inrekenen.5. Te diep in het glaasje gekeken

Iedereen heeft wel eens een paar drankjes te veel gedronken. Hoewel je de volgende dag dan flinke hoofdpijn kan hebben, kom je er verder vaak goed van af. Een inbreker in het Amerikaanse Seattle kwam er minder goed van af.

Zijn slachtoffer was alleen thuis in het huis van zijn ouders toen hij ineens een hoop herrie hoorde uit zijn ouders slaapkamer. In de slaapkamer trof hij een inbreker aan die binnen was gekomen. De inbreker was aardig van het padje af en bleek flink wat gedronken te hebben. Aangezien hij niet gevaarlijk leek te zijn, gaf het slachtoffer hem een glas water en een stoel om op te zitten. Daarna schakelde hij de politie in. De inbreker kon bijna niet meer op zijn benen staan, rook sterk naar alcohol en had 3 flesjes met pillen bij zich.

Toen er was vastgesteld dat de inbreker geen overdosis binnen had gekregen, is hij meegenomen naar het politiebureau.

Beveilig je woning met een alarmsysteem

Hoewel het in deze gevallen goed afliep, kan een inbraak ook leiden tot veel schade en kosten. Het is daarom van belang om je huis goed te beveiligen tegen inbrekers. Via Solvari kun je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alarmsystemen zodat de inbrekers jouw woning niet binnenkomen.

Ontvang gratis offertes voor alarmsystemen! »