De 5 voordelen van een dakkapel + tips!

Shanice
Shanice Lamoré
maandag 19 september 2016, Geschatte leestijd: 2min

Die fijne extra verdieping op je huis: de zolder. Vaak een grote ruimte, maar vaak ook beperkt te gebruiken door het schuine dak. En dat is zonde, want zo gaan er kostbare en bruikbare meters verloren. Ben je op zoek naar meer ruimte en licht op zolder? Denk dan eens aan een dakkapel en maak optimaal gebruik van de meters die er toch al zijn!

Met een dakkapel maak je van de zolder een volwaardige kamer in je huis. Een kamer met licht en ruimte. Ideaal als werkplek of als extra slaapkamer. Er zijn meerdere soorten dakkapellen, in dit blog vertel ik je meer over de kunststof dakkapel. Deze wordt het meest geplaatst en heeft naast het onderhoudsarme materiaal nog vele andere voordelen die ik voor je op een rijtje heb gezet! De 5 voordelen van een kunststof dakkapel zijn:

1. Meer loopruimte

Door het schuine dak van de zolder is de loopruimte beperkt. Met een dakkapel verhoog je het dak en zo creëer je meer loopruimte. De zolder wordt zo een stuk bruikbaarder!

2. Grotere gebruiksoppervlakte

Doordat je de loopruimte met een dakkapel verhoogt, verhoog je ook het totale oppervlak. Dit zorgt voor een meerwaarde aan je huis en vergroot natuurlijk het woongenot en -comfort.

3. Niet alleen meer ruimte, ook meer licht met een dakkapel

De dakkapel wordt natuurlijk voorzien van ramen, en waar ramen zijn is licht. Met een dakkapel creëer je een fijne lichte ruimte die nog groter aanvoelt dan hij eigenlijk is.

Eén van de beoordelingen over één van onze dakkapelspecialisten


4. Beter en meer uitzicht vanaf zolder

Een dakraam op zolder is natuurlijk al heel fijn, het zorgt voor extra licht en bovendien kan je daardoor ook op zolder naar buiten kijken. Maar met een dakkapel wordt het naar buiten kijken nog leuker. Je hebt namelijk veel meer uitzicht, net zoals met gewone ramen op andere verdiepingen waardoor je veel meer van de omgeving kan zien. Leuk voor als de zolder een extra slaapkamer wordt!

5. Weinig onderhoud

Een dakkapel van kunststof vereist maar weinig onderhoud en dat scheelt een hoop tijd! Het voordeel van kunststof is dat het niet gaat rotten en eenvoudig schoon te houden is.

Nog een voordeel van een kunststof dakkapel: kunststof isoleert heel goed. Dat betekent dus minder warmteverlies door het dak. Wil je het helemaal compleet en energiezuinig maken? Laat dan gelijk je hele dak isoleren, daar kan je nu ook nog eens subsidie voor krijgen! Mooi meegenomen toch?

Een gefabriceerde dakkapel kan al binnen één dag geplaatst worden. 

Tip 1: Kom erachter of je een vergunning nodig hebt voor je dakkapel

Wil je een dakkapel laten plaatsen aan de achterzijde van je huis? Dan heb je in veel gevallen geen vergunning nodig mits de dakkapel aan een aantal voorwaarden voldoet. Wil je graag een dakkapel aan de voorzijde van je huis laten bouwen? Dan ben je altijd verplicht om een vergunning aan te vragen. Dit kan je eenvoudig bij jouw gemeente doen.

Tip 2: Welke dakkapel past bij jou en je budget?

Je kan er voor kiezen om een prefab dakkapel te laten plaatsen of je laat er één ontwerpen naar jouw smaak. Ze zijn er in alle soorten en maten, er is dus altijd wel een dakkapel te vinden die bij je past.

Bedenk van tevoren wat je er maximaal aan uit wilt geven en baseer daar je verdere keuzes op. Ben je benieuwd of je kan besparen op je nieuwe dakkapel? Vergelijk dan meerdere offertes, de prijzen per aanbieder kunnen nog wel eens verschillen en door te vergelijken kies jij voor de beste deal!

Ontvang gratis offertes voor jouw dakkapel »Gerelateerde artikelen