De beste luchtzuiverende planten voor binnen

Maud
Maud Timmers
maandag 02 maart 2020, Geschatte leestijd: 1min

Planten geven je woning een mooie uitstraling, maar wist je ook dat ze hartstikke nuttig zijn? Planten zorgen namelijk voor een betere luchtkwaliteit in huis. Wil jij weten welke planten jij het beste in huis kunt halen voor een gezond binnenklimaat? Lees dan verder.

In elk huis gaan er schadelijke stoffen rond. Geen zorgen! Sommige plantensoorten kunnen tot wel 80% van de schadelijke chemicaliën uit huis halen.

Het belang van een gezond binnenklimaat

Een ongezond binnenklimaat zorgt voor hoofdpijn, slaapproblemen, concentratieproblemen en ademhalingsproblemen. Natuurlijk is het ventileren van je woning belangrijk, maar ook woningisolatie en vochtbestrijding zijn van belang voor een gezond leefklimaat.

Planten produceren zuurstof en sommige planten hebben zelfs een zuiverende werking. Ook breken planten onfrisse geurtjes voor je af. Handig! Daarnaast brengen luchtzuiverende kamerplanten waterdamp in de lucht, wat goed is voor de luchtvochtigheid. Zeker nu we massaal de verwarming laten loeien in de winter, is de lucht in huis een stuk droger. Voor een goede luchtvochtigheid in huis kun je een aantal dingen doen:

 Zet luchtzuiverende planten in jouw woning;

 Hang met water gevulde bakjes aan de verwarming;

 Ventileer goed na het nemen van een douche of bad.

De 10 beste luchtzuiverende kamerplanten

Naar het tuincentrum met dit lijstje! Ze staan op willekeurige volgorde, dus kies vooral de plant die je het mooist vindt en niet degene die bovenaan het lijstje staat.

 Chamaedorea;

 Areca-palm;

 Drakenbloedboom;

 Ficus alii;

 Rubberplant;

 Chrysant;

 Krulvaren;

 Canarische dadelpalm;

 Lepelplant;

 Aloe vera.Gerelateerde artikelen