De beste tips voor een 'staycation'

Lenneke
Lenneke Manschot
dinsdag 28 juli 2015, Geschatte leestijd: 1min

Ga je dit jaar om wat voor reden dan ook niet op vakantie? Baal vooral niet, want het is eigenlijk echt fantastisch om vakantie te vieren in je eigen huis! Hier vind je de beste tips voor een heerlijke staycation.

Een kwart van de Nederlanders gaat dit jaar niet op vakantie. Redenen om thuis te blijven zijn bijvoorbeeld omdat je er geen geld voor hebt, omdat je het geld liever ergens anders aan uitgeeft, omdat je liever niet vliegt of autorijdt, omdat je niet houdt van toeristische trekpleisters, noem het maar op. Hopelijk heb je, als je niet op vakantie gaat, wel een paar weken vrij genomen, want het is tijd voor de staycation!

Voordelen van een staycation

Het feit dat je niet weggaat, brengt ook wat voordelen met zich mee. Je treft geen dode planten aan bij thuiskomst, je hoeft niets voor te bereiden, je hoeft je buren niet te vragen een oogje in het zeil te houden en je baalt niet van een lege koelkast als je middenin de nacht thuiskomt en zin hebt in een glas melk. Nog een groot voordeel: je hebt eindelijk tijd om onderstaande dingen te doen en volop van je huis te genieten.

Tijd voor een marathon!

Valt het weer een beetje tegen of heb je gewoon zin in een luie dag? Dan is het tijd voor een marathon. Dan niet zo eentje waarbij je moet rennen, maar een marathon waarbij je series kijkt of boeken leest! Het is volkomen geaccepteerd als je alle seizoenen van Breaking Bad achter elkaar kijkt of alle boeken van Harry Potter leest.

Toerist in eigen regio

Is het je eigenlijk wel eens opgevallen wat voor bezienswaardigheden er in jouw regio zijn? Ga eens langs de VVV en ontdek de leukste uitjes bij jou in de buurt! Controleer dan ook meteen de website van de gemeente, want in de zomer worden vaak gratis evenementen georganiseerd.

Stel je huishouden uit

Vakantie is natuurlijk geen vakantie als je alsnog elke dag met je plumeau in de weer bent. Zorg ervoor dat je huis aan kant is voordat je vakantie begint en doe daarna lekker even helemaal niks. Als je servies allemaal vies is, ga je gewoon uiteten.

Wees creatief

Zo'n staycation leent zich er ook perfect voor om eens een nieuwe hobby te ontdekken. Maak een schilderij, ga in de tuin aan de slag of besluit om je interieur eens compleet te veranderen. Een kleine verandering kan al een heel groot verschil maken!

Happy staycation!Gerelateerde artikelen

Alles over je huis isoleren
donderdag 17 mei 2018

Alles over je huis isoleren

De voordelen van vloerverwarming
zaterdag 02 november 2019

De voordelen van vloerverwarming