De interieurtrend van 2018

Lisanne
Lisanne van Schaik
maandag 15 januari 2018, Geschatte leestijd: 2min

Wist je dat modetrends vaak vooroplopen op de interieurtrends? Vaak kun je in de mode aflezen wat er aankomend seizoen qua interieurtrends gaat komen. Een goed voorbeeld hiervan is fluweel, wat je naast kleding de laatste tijd steeds meer terugziet in allerlei meubels en accessoires. Solvari zet de trendkleuren en materialen van 2018 voor je op een rij.  

Trendkleuren en materialen

Het jaar 2018 draait qua interieurtrends om mooie en natuurlijke materialen. De natuur staat centraal in bijna iedere trend. Als je kijkt naar de metalen zijn het zwart staal, goud en messing die de boventoon voeren. Ook natuursteen is in 2018 een trend, net als teakhout en eiken. Daarnaast zien we veel rotan terug in verschillende meubelstukken, maar ook in verlichting en accessoires. De natuurlijke en donkere kleurtinten zoals donkergroen, blauw en vergrijsde tinten passen hier perfect bij.

Ook zijn dit jaar poeder- en zandkleuren zijn populair. De standaard zwart-wit interieurs worden steeds vaker vervangen door warmere aardekleuren. Daarnaast worden de laatste jaren onze interieurs steeds klassieker en eleganter mede door de luxe, mooie en natuurlijke materialen.

Dé interieurtrend van 2018

Een design tv-meubel is een van de blikvangers in je huiskamer. Omdat het een belangrijk onderdeel van je interieur vormt is het belangrijk dat je op een aantal dingen let. Zo is het van belang dat het meubel niet alleen stijlvol, maar ook praktisch is, zodat je al je apparatuur kan opbergen. Een luxe, op maat gemaakt en ontworpen design tv-meubel is volgens ons dan ook dé trend van 2018. 


Tv-meubel op maat laten maken: waar moet je op letten?

Sonorous is één van de meest vooruitstrevende merken op gebied van audio- en video-meubelen. De meubels zijn uniek door de vele combinaties die je kunt maken. Met maar liefst 59 verschillende modules uit de vloermodellen en 17 modules uit de wandmodellen is er altijd wel iets wat bij jou past. Daarnaast kun je kiezen uit 16 standaard glaskleuren, 9 houtdesign kleuren en 3 kleuren speakerdoek. Op deze manier kun je een meubel creëren dat precies bij jou en je interieur past!

De meubelen een keer in het echt bekijken? De showroom is 7 dagen per week geopend!

Grootte en kleuren

Bij het ontwerpen van een meubel op maat is het handig om iets te ontwerpen waar meerdere televisieformaten in passen. Met een tv-meubel dat exact op maat van je huidige televisie is gemaakt, blijft er op het vlak van flexibiliteit minder luxe en vrijheid over. Sonorous heeft veel modulaire meubels verkrijgbaar in een breed spectrum aan verschillende kleuren. De  persoonlijke werkwijze van Sonorous sluit naadloos aan op de luxetrend van 2018. 

Ergonomisch ontwerp

Een klein beetje neerkijkend op het televisiescherm is over het algemeen de beste en gemakkelijkste kijkhouding tijdens het televisie kijken. Probeer hier ook rekening mee te houden bij het kiezen van een ontwerp voor je tv-meubel. Wil je weten wanneer je goed voor het beeldscherm zit? Sonouros schreef een blog over de ideale hoogte van je tv-meubel, inclusief een handige rekenformule!

Kabelmanagement

Omdat rondslingerende kabels niet passen bij de luxe die we graag in onze woonkamer willen, is het belangrijk om bij het ontwerpen van een tv-meubel op maat goed te kijken naar kabelmanagement. Door slimme toepassingen zoals een speakerdoek, waardoor je speakers of soundbar onzichtbaar zijn, zit alles keurig netjes verwerkt in het tv meubel.


Prijs

Het grote voordeel van het laten maken van een tv-meubel op maat is dat je het meubel helemaal kunt aanpassen aan jouw wensen en interieur. Maar ook op prijstechnisch vlak staan deze modulaire meubels garant voor veel keuzevrijheid, je kunt het namelijk zo duur maken als je zelf wil.

Solvari wenst je veel succes met het ontwerpen van jouw droom tv-meubel!

In samenwerking met Sonorous.


In 4 stappen je verlichting op orde
dinsdag 06 februari 2018

In 4 stappen je verlichting op orde

5x de mooiste banken
donderdag 21 december 2017

5x de mooiste banken

De interieurtrend van 2018
maandag 15 januari 2018

De interieurtrend van 2018