De kleurentrends van 2019

Solvari
Solvari Blog
maandag 25 februari 2019, Geschatte leestijd: 2min

Ben je benieuwd naar de nieuwe kleurentrends op het gebied van interieur- en muurverf? Dan komt dit artikel zeker goed van pas! Wij zetten een aantal trendkleuren van 2019 voor je op een rij. Wie weet doe je wat inspiratie op voor een make-over in je eigen woning.

Zeegroen

De diepe groenblauwe kleuren zijn ‘here to stay. Vorig jaar zag je deze trendkleur al vaak terugkomen in een stoer en botanisch interieur. In 2019 heeft de populaire tint er nog een paar variaties bijgekregen. Denk aan extra donker zeegroen, een matverf in saliegroen of een glansverf in emerald groen.

Indigo blauw

Indigo blauw is een diepe, maar sprekende kleur. Het brengt een hele gezellige sfeer in de woning. Je kunt het goed combineren met een witte basis en natuurlijke materialen. Het is dus een perfecte match met een Scandinavisch interieur. Voor een industriële touch kun je ook kiezen voor een betonverf in een vergrijsde blauwe kleur. Dit is stoer en stijlvol tegelijk

Curry geel

Kan jouw huis wel een vrolijke oppepper gebruiken? Dan is curry geel een prachtige keuze. Deze trendkleur is een mix tussen mosterdgeel en citroengeel. Het heeft een frisse uitstraling, maar het voelt nog steeds warm aan. Leuk voor in een woonkamer of in de gang. Voor een originele twist in je huis kun je ook de trap verven in deze uitdagende kleur.

Terracotta

Tijdens de vorige seizoenen waren pasteltinten als zalmroze erg populair. Nu gaan we voor een stoerdere variant, namelijk terracotta. Deze kleur heeft een bruinrode ondertoon en doet je meteen denken aan een warm vakantieland. Dit maakt het een geweldige kleur voor een knusse zithoek of romantische slaapkamer. Terracotta is heel mooi te combineren met verkeerswit (ral 9016) of antraciet grijs (ral 7016) voor een bijzonder effect.

Honing bruin

Natuurlijke tinten doen het altijd goed in het interieur. Of je nou gaat voor een landelijke woonstijl of een moderne kamer met neutrale kleuren. Kies in dit nieuwe jaar voor honing bruin als zachte basis. Dit kun je goed mixen met hout, beige en terracotta.

Chili rood

Met chili rood haal je meer pit in huis. Het is een warme verfkleur met een bruine ondertoon. Omdat we begrijpen dat het best een opvallende tint is, kun je er ook voor kiezen om maar één wand in deze kleur te verven. Kies bijvoorbeeld voor de muur waar de televisie voor staat of de wand achter de bank. Laat deze kleur op een subtiele manier terugkomen in een aantal persoonlijke accessoires. Hierdoor vormt alles in de kamer een mooi geheel.

Niet alleen binnen kun je de muren voorzien van een mooie kleur. Ook de buitenmuur kun je uiteraard van een mooie kleur voorzien. Zorg voor de juiste muurverf voor buiten en wees creatief!