De mooiste gietvloeren voor in je badkamer

Lisanne
Lisanne van Schaik
dinsdag 14 november 2017, Geschatte leestijd: 3min

Een gietvloer is een ideale vloer voor jouw unieke badkamer. De vloer is makkelijk aan te passen aan de gewenste sfeer en het interieur. Daarnaast is de gietvloer prima af te stemmen op de eisen en wensen die je aan jouw badkamervloer stelt.

Wat is een gietvloer?

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een gietvloer niet gelegd, maar met de hand gegoten. De vloer bestaat uit verschillende lagen die samen niet dikker zijn dan 3 millimeter. Het mooie aan deze vloer is dat je verschillende kleuren en/of motieven kan combineren. Oorspronkelijk werden gietvloeren gebruikt om een betonnen ondervloer te beschermen. Een gietvloer is zeer duurzaam en kan volgens deskundigen tot wel meer dan vijftig jaar blijven liggen. In bedrijfspanden zijn gietvloeren hierom al langer populair. Er bestaan twee soorten gietvloeren, namelijk Polyurethaan en Epoxy gietvloeren.  

Waarom zijn gietvloeren in de badkamer handig?

Een gietvloer kan de specialist geheel naadloos aanbrengen. Dit is ten opzichte van een tegelvloer een enorm voordeel van de gietvloer, zeker als het over de badkamer gaat. Een ander voordeel is dat de vloer makkelijk schoon te houden is. Er zijn namelijk geen naden waar vuil of kalk in terecht kan komen. Omdat polyurethane gietvloeren helemaal vloeistofdicht zijn, is het zelfs mogelijk om op de vloer te douchen.

Solvari brengt je in contact met maximaal vijf bedrijven die samen met jou bespreken hoe de gietvloer het best aangebracht kan worden. Dit geldt natuurlijk ook voor andere ruimtes, zoals bijvoorbeeld de woonkamer of keuken, maar een gietvloer in de badkamer heeft gewoon nog iets meer extra aandacht nodig. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de drain van tevoren goed in uw vloer is aangebracht.

"Schitterende vloer en goed te onderhouden!" - Coby de Vries

De mooiste gietvloeren voor in je badkamer

Solvari heeft de honderd mooiste gietvloeren in de badkamer voor jou op een rij gezet!

Is vloerverwaming mogelijk met een gietvloer?

In een badkamer is een wat hogere temperatuur over het algemeen erg aangenaam en vooral in de winter is het wel prettig als de vloer warm aanvoelt aan je voeten. De meeste gietvloeren, met uitzondering van Epoxy, kun je zonder al te veel problemen gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Bij cementgebonden gietvloeren zijn er wel wat aandachtspunten omdat dit soort vloeren de neiging hebben om te krimpen. Vloerverwarming is dus zeker mogelijk maar vraag altijd om advies bij de expert die de vloer bij je komt leggen voordat je ergens aan begint.

De voordelen van een gietvloer in je badkamer

Natuurlijk kiezen de meeste mensen voor een vloer vanwege smaak en de stijl van het interieur. Maar gietvloeren zijn niet alleen heel mooi in elk interieur, ze hebben ook een flink aantal praktische voordelen.

Gietvloeren zijn vloeistofdicht: dankzij de afwerking met een speciale toplaag, ook wel seal genoemd, is de gietvloer en soortgelijke wandafwerking waterdicht. Je hoeft je in de badkamer dan ook geen zorgen te maken over beschadigingen aan de vloer door vocht.

Hygiënisch: gietvloeren en wandafwerking zijn beiden naadloos. Omdat je geen kitranden meer hebt, is het veel makkelijker om de badkamer schoon te houden. Bovendien heb je geen last meer van kalkaanslag en schimmel. 

Antislip: door middel van een toplaag kunnen we gietvloeren antislip maken. Zeker handig voor in de badkamer. 

Vloerverwarming: een gietvloer is uitermate geschikt om te combineren met vloerverwarming. De vloer is 'van zichzelf' al niet koud, maar in combinatie met vloerverwarming is het de perfecte vloer voor koude voeten in de winter!

Ruimte vergrotend: een gietvloer is naadloos en kan hierom in de hele badkamer gebruikt worden, dit zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt.

Eenvoudig in onderhoud: een gietvloer vereist weinig onderhoud. Stofzuigen en af en toe dweilen met slechts lauw water is al voldoende.

Lange levensduur: gietvloeren hebben doordat ze opgebouwd zijn uit meerdere lagen een lange levensduur.

Eigen design: een gietvloer kan helemaal voor jou op maat gemaakt worden met de kleuren of een patroon naar keuze. Alle kleurcombinaties zijn mogelijk. Met als resultaat: een unieke vloer.

De nadelen van badkamers met een gietvloer

Zoals er altijd voordelen zijn, zijn er ook altijd nadelen. Waarom heeft niet heel Nederland een gietvloer? Welke overwegingen maak je?

Gladheid: een nadeel van een gietvloer kan zijn dat de vloer glad is als deze nat wordt. Dit nadeel is overigens goed tegen te gaan! Door een antislip toplaag aan te laten brengen, op de laatste laag, voorkom je dat de vloer glad wordt.

Krassen: er zijn harde en zachte gietvloeren. Wanneer je gekozen hebt voor een zachte gietvloer, kan deze meer krasgevoelig zijn. Scherpe voorwerpen kunnen krassen veroorzaken op de vloer. Ditzelfde geldt overigens voor houten vloeren. 

"Het kostte wat moeite om de juiste kleur te kiezen, maar wauw, wat een prachtvloer ligt er nu in mijn huis!" - Denise

De keuze voor een gietvloer: een deskundig advies

De kosten van een gietvloer zijn van verschillende factoren afhankelijk. Over het algemeen is een goede kwalitatieve gietvloer niet goedkoop, maar wel duurzaam. De gietvloer is wat duurder in vergelijking met andere vloeren, omdat het enorm arbeidsintensief is om de verschillende lagen te gieten en te laten drogen. De vloer kan niet zelf gegoten worden. Dit is écht vakwerk en kan beter overgelaten worden aan de deskundigen. Heb je interesse in een gietvloer? Vraag dan geheel gratis en vrijblijvend offertes voor gietvloeren aan. Gerelateerde artikelen