De top 5 meest uitgevoerde klussen

Shanice
Shanice Lamoré
vrijdag 03 februari 2017, Geschatte leestijd: 3min

Het afgelopen jaar hebben we weer veel mensen mogen helpen bij het realiseren van hun droomhuis. Of het nou voor een grote of een kleine klus is: het vergelijken van offertes helpt je te kiezen voor de beste vakman in jouw situatie. Maar voor welke klussen vroegen jullie de meeste offertes aan? Wij hebben het voor je uitgezocht en hebben de 5 meest uitgevoerde klussen van het afgelopen jaar voor je op een rijtje gezet.

1. Zonnepanelen

Geld verdienen met je eigen stukje zon en daarmee je energierekening naar 0 brengen: het laten plaatsen van zonnepanelen staat met stip op nummer 1 in deze top 5. Steeds meer consumenten zien de voordelen van zonne-energie en gaan over op het opwekken van eigen energie.

TIP: ook in 2017 kan je de btw op de installatie én de zonnepanelen terugvragen aan de Belastingdienst.

Eén van jullie beoordelingen over het laten plaatsen van zonnepanelen:

“We kregen een goed advies en goed verzorgde offerte met uitgebreide informatie. De prijs was zeer scherp. De service in het beslissingstraject was zeer goed. De installatie is in overleg en volgens plan geïnstalleerd door een zeer ervaren en kundige vakman. Er is snel en netjes gewerkt. De installatie ziet er goed uit en leverde nog dezelfde dag energie. We zijn er blij mee.”

Frans | 21-12-2016

Raamsdonk

2. Isolatie

Sinds 15 september 2016 is er vanuit de overheid subsidie beschikbaar voor het isoleren van je huis. Dit houdt in dat wanneer je twee isolatiemaatregelen laat uitvoeren je zo’n 20 procent subsidie krijgt. Niet gek dat isolatie op de tweede plek van de meest uitgevoerde klussen staat! Met deze subsidie is isoleren een stuk goedkoper geworden. In 2016 zagen we dan ook een enorme stijging in het aantal offerteaanvragen voor dak, spouwmuur, vloer, gevel of glas. Ook in 2017 kan je weer profiteren van deze fijne subsidie!

Om je een idee te geven van de subsidie voor Energiebesparing een voorbeeldsituatie: stel, je laat je vloer en je spouwmuren isoleren. Voor een gemiddelde gezinswoning kost dit zo’n €4000. Dan krijg je zo’n €800 subsidie. Tel daar je jaarlijkse besparing van zo’n €800 bij op: alleen het eerste jaar levert dit je al zo’n €1600 op!

3. Nieuwe kozijnen

Ook het laten plaatsen van nieuwe kozijnen was het afgelopen jaar erg populair. Opvallend: de meesten  kozen voor kunststof kozijnen. Een logische keuze: het materiaal gaat bijzonder lang mee, vergt weinig tot geen onderhoud en is tegenwoordig verkrijgbaar in mooie structuren en vele kleuren. Met nieuwe kozijnen ziet je huis er weer uit als nieuw, het dient als goede inbraakpreventie en zorgt voor betere isolatie. En dat laatste zorgt ervoor dat je jaarlijks tot wel €150 bespaart op je energierekening.

4. Dakkapel

Van de zolder een volwaardige leefruimte maken met een dakkapel, één van de meest uitgevoerde klussen van 2016. Een grote klus, een flinke investering maar wel één met vele voordelen. Met een dakkapel creëer je meer ruimte. Dit verhoogt niet alleen het wooncomfort, ook de woningwaarde stijgt!

Eén van jullie beoordelingen over het laten plaatsen van een dakkapel:

Via internet diverse aanbieders een offerte laten uitbrengen. In veel gevallen ook telefonisch contact gehad. Voor de lokaal gesitueerd offerte gekozen. Contact was meteen prettig, en men heeft een showroom om de diverse opties en mogelijkheden te bekijken en bespreken. Werk is vlot en professioneel uitgevoerd. Er werd goed meegedacht en advies gegeven. Kortom een aanrader. Naast dit alles bleek men ook nog eens 1 van de goedkoopste terwijl gekozen materialen juist van hogere stijl en kwaliteit zijn.

S.P.C | 11-10-2016

Kampen

5. Vochtbestrijding

Muffe ruimtes, vochtige muren en hogere stookkosten. Een veel voorkomend probleem: te veel vocht in huis. Vooral doorslaand en opstijgend vocht zagen we het afgelopen jaar veel. Er zijn gelukkig genoeg manieren om vocht te voorkomen én te bestrijden en we hebben veel mensen kunnen helpen hun vochtprobleem op te lossen. Heb jij ook het idee dat er teveel vocht aanwezig is in je huis? Laat dit dan zeker controleren en verhelpen!

Eén van jullie beoordelingen over het laten oplossen van een vochtprobleem:

Zeer professioneel werk geleverd. Luchtvochtigheid was van 72 naar 55 in 1 1/2 maand tijd. De muren zijn geïnjecteerd en we hebben de door hem aangeraden luchtontvochtiger gekocht. Vergelijkbaar met anderen niet duur.

Adèle | 06-03-2016

Velden

Ben jij ook bezig met het realiseren van je droomhuis? Naast deze top 5 kan je bij Solvari voor nog veel meer klussen terecht. Kijk eens eens in ons productoverzicht, wellicht staat er iets tussen waarmee je jouw huis nog een beetje mooier, zuiniger of ruimer maakt. We helpen je graag!Gerelateerde artikelen