Deze gordijnen zijn perfect voor in de slaapkamer

Solvari
Solvari Blog
woensdag 10 februari 2021, Geschatte leestijd: 1min

Nu het winter is zal het licht van buiten je niet snel wakker houden. Het wordt snel donker ’s avonds en in de ochtend blijft het tot minimaal acht uur wel schemerig. Maar voor je het weet staat de zomer voor de deur en zou het toch wel heel fijn zijn wanneer je verduisterende gordijnen hebt. Zo kun je in de zomer toch wat langer uitslapen in plaats van direct na zonsopgang om zes uur! Wij hebben alvast wat gordijnen uitgekozen welke perfect zijn voor in de slaapkamer.

Lichte of donkere tinten?

Wanneer je kiest voor goed verduisterende gordijnen maakt het niet uit wat voor kleur je kiest. Doordat verduisterende gordijnen bijna altijd uit meerdere lagen bestaan, kun je heus ook witte of crèmekleurige gordijnen uitkiezen. Ze zullen niet doorschijnen en dus ook geen zonlicht doorlaten. Uiteraard kun je ook voor donkere tinten gaan. Deze maken je slaapkamer extra chic en cosy. Wie zegt dat verduisterende gordijnen duur moeten zijn? Je kunt tegenwoordig online bij heel veel winkels goedkoop gordijnen kopen.

Dikke veloursgordijnen

Houd je heel erg van de knusse en gezellige sfeer in de slaapkamer? Dan kun je kiezen voor zwaardere veloursgordijnen. Deze hebben een velvet afwerking, waardoor ze heerlijk zacht aanvoelen en dit ook uitstralen. Zeker in de winter staan deze gordijnen juist fantastisch in de slaapkamer, maar dat betekent uiteraard niet dat ze ook prima in de zomer kunnen blijven hangen. Doordat ze heel dik zijn, zullen ze ook geen licht of kou doorlaten.

Met een print

Is de rest van je slaapkamer wat suf en wil je deze graag wat extra kleur of persoonlijkheid geven? Dan kun je prima kiezen voor gordijnen met een leuke print. Om het niet te druk te maken kun je kiezen voor een gordijn met maximaal twee kleuren, die ook goed bij de rest van je slaapkamer passen. Kies bijvoorbeeld dezelfde kleuren als je dekbedovertrek.

Doorschijnende gordijnen

Kon je je totaal niet vinden in het geschetste beeld van de introductie en vind je het juist heerlijk wakker worden met zonlicht? Dan kun je uiteraard goed uit de voeten met een licht doorschijnend gordijn. Zo behoud je je privacy, maar kun je wel heerlijk wakker worden tijdens de zonsopgang.

Er zijn werkelijk talloze gordijnen die je in de slaapkamer kunt ophangen. Bij veel bedrijven kun je de gordijnen zelfs op maat laten maken. Dit scheelt een hoop gedoe wanneer je ze gaat ophangen!