3 dingen die vreselijk mis kunnen gaan met Kerst (en hoe je ze voorkomt)

Lenneke
Lenneke Manschot
maandag 05 december 2016, Geschatte leestijd: 3min

Hoewel december vooral gezien wordt als de feestmaand, zijn er ook een hele hoop dingen die grandioos mis kunnen gaan. Je moet er toch niet aan denken dat de cadeaus niet binnengebracht kunnen worden of dat de kerstman en zijn Rudolph van het dak vallen. Om je zonder problemen door het feestgedruis te loodsen, schreven wij deze blogpost voor je. Fijne feestdagen alvast!

Wij bij Solvari maken er geen geheim van dat we dol zijn op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Zodra december in zicht komt, zijn wij in feeststemming en zoals je weet is vreugde alleen écht leuk als je het deelt. En aangezien wij denken dat geld overhouden een prima vorm van vreugde is, laten we je weten hoe je in december een stuk geruster en lekkerder woont. Sterker nog: je hebt er in 2017 en alle daaropvolgende jaren ook nog profijt van!

Als alle lichten uitvallen...

Heb jij al een joekel van een kerstboom in je huis en misschien zelfs wel in je tuin staan, boordevol lampjes? En heb jij de voortuin al in vol ornaat aangekleed met zingende, swingende kerstmannen, een bewegend rendier van lichtjes en fonkelende sterren? Het is een rámp als al die versieringen doven omdat je de energierekening niet meer kan betalen. Want eerlijk is eerlijk, dat licht is leuk, maar het kost ook veel geld. Tip van de kerstman: investeer in zonnepanelen. We hebben hem even gesproken en hij vertelde ons dat hij tegenwoordig speciale schoenen met anti-slip draagt, zodat hij niet uitglijdt en zichzelf zou bezeren. Zonnepanelen brengen je in 20 jaar een besparing van €16.000, je hebt er vrijwel geen onderhoud aan (wellicht een deal sluiten met de kerstman dat hij, als hij toch op je dak staat, er effe gauw een doekje overheen haalt om ze schoon te maken) en je kan ook nog eens de btw terugvragen in een paar simpele stappen. In die wetenschap is het toch een stuk lekkerder gourmetten?

» Doe jezelf vrijblijvend offertes voor zonnepanelen cadeau en bespaar tot 40% op de panelen!

Last van toch niet zulke feestelijke geluiden

De feestmaand is ook zo’n maand waarin iedereen een extra glaasje wijn drinkt bij het eten. Dat kan ervoor zorgen dat je in de avonden last hebt van luidruchtige buren of gezelschap dat Mariah Carey aan het imiteren is voor je huis. Huizen die voor 1980 gebouwd zijn, hebben spouwmuren. Dit zorgt ervoor dat veel van je duur gestookte warmte meteen weer je woning verlaat en dat je woning vrij gehorig is. Gelukkig is er een oplossing: het isoleren van je spouwmuren. Een isolatiespecialist vult je spouw met isolatiemateriaal. Dat is vaak binnen een paar uur gebeurd en je hebt geen rommel in huis. Na het isoleren is je warmteverlies teruggedrongen met 35% en woon je in alle seizoenen comfortabeler.

» Geef jezelf een jaarlijkse besparing van €500 cadeau en woon comfortabeler met spouwmuurisolatie!

Gratis tip: momenteel kan je aanspraak maken op een subsidie van ongeveer 20% als je twee isolerende maatregelen uit laat voeren. Wil je jezelf dus echt iets moois cadeau doen, kies dan naast spouwmuurisolatie ook voor bijvoorbeeld vloerisolatie of dakisolatie. Je besparingen zijn enorm! Je betaalt nu trouwens maar 6% btw over de arbeidsuren, dus als je op zoek bent naar het perfecte moment om te investeren in isolatie, dan is dat nu.

Wat als de Kerstman niet door je schoorsteen kan?

Mocht je schoorsteen gerenoveerd moeten worden omdat de kerstman een mislukte poging deed om je huis binnen te komen, dan staan de bij ons aangesloten specialisten voor je klaar. Dus dat is het grootste probleem nog niet! Maar wat als hij maar weer gewoon rechtsomkeert maakt mét alle cadeaus, omdat hij je huis niet in kan? Of wat als hij toch volhardend is en je kozijnen ontwricht? Dat laatste is geen pretje, maar gelukkig is Solvari er om troost te bieden. De bij ons aangesloten specialisten brengen graag gratis en vrijblijvend offertes uit voor nieuwe kozijnen. We raden je aan voor kunststof te kiezen, want deze zijn erg stevig en isoleren, waardoor je energierekening lager uitvalt.

» Verwen jezelf met een nieuwe uitstraling voor je huis die ook nog eens inbraakwerend is. Ontvang gratis offertes voor kunststof kozijnen!

Ho, ho, ho… niet zo snel weg willen gaan!

Om december compleet te maken, hebben we de Solvari Spelen georganiseerd. Elke week vind je op solvari.nl/solvarispelen een spel. Het meedoen is heel simpel: je hoeft alleen een formulier in te vullen met het juiste antwoord. En dan maak je al kans op een mooie cadeaukaart voor iets moois voor je huis. Veel succes en plezier en houd vooral onze Facebookpagina in de gaten!