Maak je eigen kerstdecoratie met deze tips

Dennis
Dennis van Es
woensdag 14 december 2016, Geschatte leestijd: 1min

Kerst staat weer voor de deur! Veel mensen kijken al uit naar lekker eten met familie of vrienden. Maar Kerst is meer dan dat! Mocht je iets extra’s willen doen of geen boom in huis willen hebben, dan kan je lekker zelf gaan fröbelen!

Je kan kerstversieringen kant en klaar in de winkel kopen, maar we zijn bij Solvari groot fan van bijzondere dingen. Doe het dit jaar daarom lekker anders en creëer je eigen kerstdecoratie. Want zeg nou zelf, wat is er leuker dan zelf knutselen om DIY-kerstversieringen te maken? We geven je de beste DIY-tips om je woning in ultieme kerstsferen te brengen. Vaak een stuk goedkoper en je kan er lekker mee pronken als je familie je ermee complimenteert tijdens het kerstdiner.

1. Maak een kerststolp

Stolpen vind je de laatste tijd terug in veel interieurs. Logisch als je het ons vraagt, want het zijn echt mooie eye-catchers! Met Kerst kan je een stolp een winterse twist geven. Door kleine kerstboompjes, houten hertjes of verlichting erin te doen straalt de stolp één en al Kerst uit!2. Haal dennenappels in huis

Met dennenappels kan je een hoop leuke dingen doen om eenvoudig de Kerst in huis te halen. Verf de dennenappels bijvoorbeeld groen en lijm er een halve kurk onder om mini-kerstbomen te maken voor op tafel. Wil je de dennenappels liever voorzien van sneeuw? Meng dan wat nepsneeuw met lijm en rol de dennenappels hier doorheen voor een winters effect!3. Sfeer creëren met weinig ruimte

Zonder een kerstboom in huis is de Kerst eigenlijk niet compleet. Maar niet iedereen heeft genoeg ruimte om een kerstboom kwijt te kunnen. Daarvoor zijn gelukkig ook creatieve oplossingen!  Neem bijvoorbeeld een houten plank en sla er spijkers in in een kerstboomvorm. Span vervolgens kerstverlichting langs deze spijkers en je hebt een schitterende, verlichte ‘kerstboom’!

Wil je liever natuurlijke elementen in je kerstdecoratie? Hang dan een dennentak horizontaal op en hang hier kerstballen en -versieringen aan. Dit neemt een stuk minder ruimte in beslag dan een hele kerstboom maar voegt toch wat groens toe aan je woning.4. Klaar voor het kerstdiner

Gefeliciteerd! Je huis is nu helemaal klaar voor het kerstdiner. Nu moet je alleen de eettafel nog leuk aankleden. Gelukkig hebben we hiervoor ook goede (DIY-)tips.

Zo kun je de servetten op de borden in een kerstboom vorm vouwen (zie onderstaande afbeelding voor uitleg) en kan je het bestek in een kerstmisbestekhouder leggen, zoals deze van Bol.com. Versier de tafel verder met kleine kerstdecoraties en je bent klaar om je gasten te ontvangen!