Een zomers interieur: de beste tips

Lenneke
Lenneke Manschot
dinsdag 20 juni 2017, Geschatte leestijd: 3min

De zomer is begonnen en ik kan mijn geluk niet op. Afgezien van die jeukende handen, want met elke seizoenswisseling heb ik zin om mijn interieur te veranderen. Vier keer per jaar is het feest en nu is het tijd voor een zomers interieur. In deze blogpost vind je mijn favoriete items voor een zomers huis! (En ik heb best smaak, hoor.)

Hoewel de zomer misschien niet hét seizoen is waarin je het meeste thuis bent - tenzij je net als ik een huismus bent -, is het wel heel leuk om weer eens kritisch naar je interieur te kijken. Leuk, dat trendy dekentje over de bank, maar echt nodig heb je het niet met de huidige 30 graden. Die grauwe winterkleuren mogen ook de deur uit. Groen is een prima kleurtje voor de zomer. Het doet je denken aan de natuur die steeds groener wordt en het brengt rust en ontspanning. Wat is er beter in de zomer dan lekker ontspannen, als het toch al te warm is om te bewegen?

Zomers kleed

Is je huidige vloerkleed besmeurd met winterse vlekken als chocolademelk, glühwein, modder en andere ongein? Tijd voor een nieuwe. Of gewoon omdat je graag op blote voeten loopt en niet aan de vloer wil plakken. Maar je mag natuurlijk ook een nieuw vloerkleed kopen als je 'gewoon zin hebt in iets nieuws'. Dit vloerkleed vind ik heel mooi en daarnaast is het ook een best handig dingetje. Hij kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, is brandvertragend en supermakkelijk schoon te maken met je bezem of tuinslang. In mijn digitale winkelmandje ligt 'ie al, hoor.


Zomers interieur vloerkleed

Bijzettafel voor je zomerse cocktail

Zit je nu geregeld met je cocktail in de hand en weet je dan even niet waar je het laten moet? Dit bijzettafeltje is je antwoord. Het is dan wel niet groen, maar wel lekker 'urban'. Daarom past het tafeltje prima in dit thema. Een bijzettafel is natuurlijk ook prima geschikt om een mooie plant of lamp op te zetten.

Zomers interieur bijzettafel


Groen interieur, groene vingers

Ik ben helaas niet gezegend met heel groene vingers. Zelfs cactussen leggen bij mij het loodje na verloop van tijd. Toch houd ik het stug vol planten te kopen, want ik houd er wel heel erg van. Lekker veel groen in huis en het helpt ook nog eens de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze Chrysalidocarpus is echt heel mooi! (En leeft bij mij na een paar maanden nog steeds, dus dat biedt perspectieven voor mensen als ik.)

Zomers interieur kamerplant


Eén zwaluw maakt nog geen zomer

Ja, ik weet het, één zwaluw maakt nog geen zomer. Maar het ís zomer en er is weinig dat me blijer maakt dan het geluid van fluitende vogels. Tenzij het om half zes in de ochtend is, als ik me eigenlijk nog een keertje om had willen draaien. Gelukkig maken deze beestjes geen geluid, hoef je ze niet te voeren en poepen ze al helemaal je ramen niet onder. Je kan elke vogel los plakken, dus het design van de muurstickers kan je helemaal zelf bepalen.

Zomers interieur muurstickers


Kussen op de bank

De makkelijkste manier van je interieur een zomers tintje geven is misschien wel door gewoon de kussens op je bank te vervangen. Mijn huidige kussenverzameling lijkt overgenomen te zijn uit Villa Kakelbont. Lekker kleurrijk wel, maar ik ben op zoek naar iets groeners en rustigers. Ik zocht naar kussens die me een zomers gevoel gaven en kwam uit bij dit groene, gezellige kussentje! Leukie, toch?

Zomers interieur kussen


Prikkelbare eye-catcher

Ik liet al eerder even vallen dat zelfs cactussen bij mij niet veilig zijn. Ik geef ze of te veel water of veel te lang helemaal niks. In beide gevallen zijn ze in ieder geval niet blij. Dus, ik dacht, dat moet slimmer kunnen. En ik kreeg gelijk. Deze vaas móet bij mij in de woonkamer staan. En bij jou misschien ook wel. Hij is trouwens niet levensgroot, hoor. Met zijn 30 centimeter kan hij ook weer prima op dat bijzettafeltje gezet worden bijvoorbeeld.

Zomers interieur cactusvaas


Je zomerse interieur in de spotlight met deze gezellige lamp

Ook al is het lang licht, er komt toch ook een tijd dat je een lampje aan moet doen. De lamp is draaibaar, dus ook ideaal als je net als ik graag een boek leest en weer net dat beetje licht tekort komt. Zo opgelost als je de lamp dus even een zetje geeft. Ideaal. Oh, en tof detail (vind ik dan): deze lamp is geïnspireerd op het Londense metronet.

zomers interieur groene wandlampMeer tips voor een zomers huis?

Wil je niet alleen je interieur aanpakken, maar ben je ook he-le-maal klaar met die hitte in huis? In deze blogpost geef ik je de beste tips voor je huis in de zomer, zoals hoe je kan verkoelen zonder airco. Dennis geeft je nog meer tips om de zomer in huis te halen en aangezien hij wél groene vingers heeft, pende hij ook tuinideeën voor deze zomer neer.

Fijne zomer!