Gemak in huis dankzij elektrische rolgordijnen

Solvari
Solvari Blog
woensdag 28 april 2021, Geschatte leestijd: 3min

Luxe kan veel betekenen. Glimmende auto’s, fonkelende diamanten, exotische vakanties in een 5-sterren hotel; het zijn slechts enkele voorbeelden van luxueuze verwennerij. Wat ons betreft is er geen betere luxe dan gemak in huis. Als je thuiskomt na een dag hard werken wil je rust en ontspanning. Als je dan voor allerlei nieuwe taken komt te staan kun je nooit genieten van comfort. We gaan je helpen om jouw huis gemakkelijker, comfortabeler én luxer te maken met elektrische rolgordijnen.

Waarom kiezen voor elektrische rolgordijnen?

Als je nog geen elektrische raamdecoratie in huis hebt kun je twijfels stellen bij een gordijn dat automatisch opent en sluit. Dat is niet echt lastig om zelf te doen. Tot je naar alle voordelen van geautomatiseerde raamdecoratie gaat kijken, dan begint het besef te komen. Kijk maar eens naar deze 5 voordelen van automatische gordijnen:

  1. Bediening op iedere plek: Je zit op de bank en wilt de gordijnen sluiten. Je hebt echt even geen zin om op te staan. Dat hoeft ook niet meer met elektrische gordijnen. Als je slecht ter been bent is dit ideaal, als je gewoon wilt relaxen biedt het een stukje extra gemak.
  2. Meubels plaatsen waar je wilt: Je wilt eindelijk die grote hoekbank voor het raam plaatsen maar dan kun je de gordijnen niet meer openen of sluiten. Dat is geen probleem meer met elektrische rolgordijnen. Maak je niet druk over koordjes links of rechts, je kunt de woning inrichten zonder overgeleverd te zijn aan de raamdecoratie.
  3. Meer gordijnen bedienen: Elastigirl uit de Pixar film “The Incredibles” kon haar armen tot enorme lengte uitstrekken. Als je geen superheld bent dan kun je dankzij elektrische gordijnen meer gordijnen in huis tegelijkertijd bedienen. Voor en achter in de woonkamer bijvoorbeeld, of aan de voorzijde van het huis boven en beneden om de felle zon te weren aan die zijde van het huis.
  4. Minder slijtage: Soms voeren apparaten een handeling beter uit dan mensen, dit geldt zeker voor de bediening van gordijnen. Naast vieze vingers kun je rolgordijnen scheeftrekken, te snel of juist te langzaam oprollen. Eindelijk werken rolgordijnen altijd zoals het hoort.
  5. Koppeling met smart home: Hier zullen we verder op deze pagina verder over uitweiden, voor nu is het voldoende om aan te geven dat je elektrische gordijnen kunt koppelen aan andere slimme toepassingen zoals smart lights of smart speakers.

Het is dus niet zomaar een kwestie van één handeling automatiseren maar meerdere mogelijkheden toevoegen die anders niet mogelijk zouden zijn.

Kies voor slim of slimmer

Kies je voor draadloze bediening en wil je graag meerdere systemen in huis bedienen met dezelfde afstandsbediening? Koppel ze dan aan elkaar met het Somfy Connexoon systeem. Dit werkt met een groot aantal producten van Somfy via het RTS protocol, je kunt er dus ook rolluiken of een garagedeur opener aan koppelen. Wil je ook graag jouw elektrische gordijnen integreren binnen je smart home? Dan kun je beter kiezen voor het TaHoma systeem.

Ervaar het gemak van elektrische rolgordijnen

Nu we weten hoe we raamdecoratie kunnen koppelen én een oplossing hebben gevonden om de gordijnen te koppelen aan de rest van de woning kunnen we echt de maximale potentie halen uit dit systeem. Hier zijn enkele mogelijkheden:

  • Als de zon onder gaat en je nog niet thuis bent van je werk laat je de raamdecoratie thuis alvast sluiten terwijl de verlichting inschakelt. Zo ziet je huis er bewoond uit waarmee elektrische rolgordijnen ook dienst doen als inbraakpreventie.
  • Gaat het brandalarm af en is er sprake van een noodsituatie? Dan laat je alle raamdecoratie in huis openen voor maximale zichtbaarheid naar binnen en buiten.
  • Het is nog vroeg in de ochtend maar het hele gezin moet opstaan omdat je een dagje op reis gaat. Je opent naast de gordijnen in je eigen slaapkamer ook de gordijnen bij de kinderen. Wakker worden allemaal!
  • Over wakker worden gesproken; verbeter je nachtrust door verduisterende rolgordijnen in de slaapkamer te plaatsen en laat ze in ochtend openen in plaats van een alarm te zetten. Wakker worden met zonlicht is veel prettiger dan een irritant alarmsignaal. Je kunt zo je lichaamsritme ‘trainen’ wat ook weer goed is voor je gezondheid.
  • Als overdag de zon fel in de woning schijnt en het vervolgens weer betrekt blijf je bezig met gordijnen openen en sluiten. Met een elektrisch rolgordijn in combinatie met een lichtsensor laat je gewoon vanzelf de gordijnen openen en sluiten wanneer dit nodig is.


Kies voor gemak, kies voor elektrische rolgordijnen van Poweredblinds. Zeker met automatisering zul je een 5-sterren luxe ervaren in je eigen huis.Gerelateerde artikelen