Feitjes en Fabels over kunststof kozijnen

Roxy
Roxy van der Wilt
woensdag 24 april 2019, Geschatte leestijd: 2min

De zomer komt eraan. Wil je dat je tuin mooi aansluit op je woning? Er zijn verschillende verhalen rondom kunststof kozijnen. Maar wat is een feit en wat is een fabel? In deze blog zetten we alle feitjes en fabels over kunststof kozijnen op een rij.

Kunststof kozijnen kun je bijwerken als er krassen op zitten

Feit - Wat als er in verloop van tijd een kras of gat in je kunststof kozijnen komt te zitten? Veel mensen denken dat dat dat niet meer te herstellen is. Dit kan gemakkelijk bijgewerkt worden met vloeibaar kunststof. Wanneer de kleur van het kunststof kozijn niet meer bij je interieur past kan je ervoor kiezen om je hele kunststof kozijn te laten verven.

Kunststof kozijnen zijn van mindere kwaliteit dan houten kozijnen

Fabel - Vroeger was men niet te spreken over kunststof kozijnen. In de afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van kunststof kozijnen. Denk hierbij aan betere isolatie van de woning. Ook hebben de kunststof kozijnen het Politiekeurmerk Veilig wonen. Dit keurmerk is verkregen omdat de binnenzijde van staal is voorzien. Zo wordt het voor een inbreker zeer lastig gemaakt om nog binnen te komen.

Kunststof kozijnen hebben weinig tot geen onderhoud

Feit - Kunststof kozijnen hebben bijna geen onderhoud nodig. Boen ze met een simpel sopje en ze zien er als nieuw uit. Houten kozijnen daarentegen hebben veel onderhoud nodig. Hout gaat rotten, de verf bladdert af en het moet vaak opnieuw geschilderd worden om het er goed uit te laten zien.

schoonmaak tip: smeer de scharnieren eens in de zoveel tijd in.


Kunststof kozijnen hebben een plastic uiterlijk

Fabel - De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van kunststof kozijnen. Het imago van de kunststof kozijnen is dat het spierwitte plastic uitziende modellen zijn. Tegenwoordig kun je kunststof kozijnen helemaal vormgeven naar de wens die het beste bij jou past. Van verschillende kleuren tot verschillende patronen. Zo is er een ruim aanbod tussen hout look-a-like kunststof kozijn en een klassiek thema.

Kunststof kozijnen zijn volledig recyclebaar

Feit - Alles aan een kunststof kozijn is recyclebaar. Het kunststof op zich, het glas en het staal. Kunststof kozijnen worden onder andere gemaakt van gerecycled PVC. PVC bestaat voor 43% uit aardolie en 57% uit zout. PVC wordt tegenwoordig milieuvriendelijk gemaakt. Vanaf 1977 moet ieder bedrijf dat kunststof kozijnen verkoopt verplicht een verwijderingsbijdrage betalen. Met deze bijdrage worden oude kozijnen verwerkt tot grondstoffen voor nieuwe kunststof kozijnen.

Kunststof kozijnen isoleren niet goed

Fabel - Kunststof kozijnen isoleren heel goed. Ten eerste door de stilstaande lucht die blijft hangen in de ruimtes aan de binnenkant van het kunststof kozijn. Deze kamers zorgen voor een goede isolatie. De kern van een kunststof kozijn is hol, deze kan gevuld worden met PUR, deze schuimsoort zorgt voor extra hoge isolatiewaarde.

Kunststof kozijnen kennen veel voordelen. Zorg dat je kunststof uitkiest met een kwaliteitskeurmerk. Naast het vergelijken van het soort kunststof dat je gaat nemen, is het ook belangrijk om verschillende kozijnen specialisten met elkaar te vergelijken. Hierdoor heb je een deal die het beste bij jou past. Vraag gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aan en vind de beste specialist voor jouw klus!

Ieder bedrijf dat kunststof gevelelementen of profielen op de markt brengt is vanaf heden verplicht hierover een verwijderingsbijdrage te betalen. Met het geld worden de oude kozijnen verwerkt tot grondstof voor nieuwe.Gerelateerde artikelen