Zo zorg je thuis voor een groen energielabel

Solvari
Solvari Blog
donderdag 27 mei 2021, Geschatte leestijd: 1min

Of je het nu voor het milieu doet, de lagere energierekening of een beetje van allebei: je huis verduurzamen is altijd een goed idee. Maar wat zijn nou de dingen die je het makkelijkst kunt doen en die gelijk wat opleveren? Wij nemen de tips met je door, van regelmatig cv-onderhoud tot vloerisolatie en de zonnepanelen.

Cv-onderhoud voor een zuinige ketel

Wat heeft cv-onderhoud nou met duurzaamheid te maken, vraag je je misschien af. Nou, een cv-ketel die niet goed werkt, kan ongemerkt heel inefficiënt gaan stoken. Je merkt dat wanneer je verbruik oploopt zonder dat daar een goede reden voor is. Als je je cv regelmatig laat onderhouden, komen dit soort gebreken sneller in beeld.

Vloerisolatie: warm en duurzaam

Niemand houdt van koude voeten. Je kunt dan een dure vloerverwarming aan laten leggen, maar je kunt ook eerst je vloer eens laten isoleren. Vooral bij houten vloeren met daaronder een kruipruimte gaat er veel warmte en dus kostbare energie verloren. Door de vloer te laten isoleren blijft de warmte beter in huis en heb je ook nog eens minder last van koude voeten.

Zonnepanelen om energie op te wekken

Ook al schijnt de zon niet altijd in Nederland, hij levert toch genoeg op om zonnepanelen aantrekkelijk te maken. Door het hele jaar heen vangen ze namelijk meer dan genoeg licht op om je energierekening terug te brengen naar nul. Het hangt er natuurlijk wel vanaf hoeveel energie je zelf verbruikt en hoeveel zonnepanelen je op je dak kwijt kunt. Maar voor de meeste mensen is het zeker een gunstige optie!

Groen op het dak

Heb je een plat dak op je huis of een bijgebouw zoals een schuurtje? Dan kun je deze letterlijk vergroenen. Een groen dak wordt ook wel een daktuin genoemd.Er wordt dan een extra laag op het bestaande dak gelegd met mos, vetplantjes en bloemen. Dat ziet er natuurlijk hartstikke leuk uit, maar is ook nog eens goed voor de natuur. Het neemt namelijk regenwater op, zorgt in de zomer voor verkoeling en is heerlijk voor bijen, vlinders en andere insecten. Ook goed om te weten, veel gemeentes in Nederland bieden subsidie voor het aanleggen van een groen dak.Gerelateerde artikelen