Haal de zomer in huis met deze tips

Dennis
Dennis van Es
donderdag 30 juni 2016, Geschatte leestijd: 1min

Het is inmiddels zomer als je naar buiten kijkt. Wij kunnen zelf niet wachten tot de zomer officieel begint, dus we delen extra veel zomerinspiratie met je om alvast warm te worden. ;-) We geven je 5 tips om in je huis een zomergevoel te creëren zodat je ook van de zomer geniet als het eens een dagje minder lekker weer is.

1. Voeg kleur toe in je huis

Niks straalt meer zomer uit dan stralende kleuren. Vervang dat grijze kussen voor een rode of wissel dat ijzeren fotolijstje om voor een blauwe. Meer kleur zorgt gelijk voor een zomerse sfeer! Zowel felle kleuren en printjes als rustigere pastelkleuren werken goed. Als je toch al bezig bent om de fotolijstjes te verwisselen, haal dan gelijk de vakantiefoto’s tevoorschijn. Een leuke afwisseling om de zomer in je bol te krijgen.

2. Berg de winter op

Ligt er nog steeds een deken op de bank dat je hebt voor de koude winteravond? Of ligt je winterkleding nog zichtbaar in je kledingkast? Berg het allemaal op! Winteritems laten je alleen maar terugdenken aan de koude winter en dat is niet de bedoeling.

3. Laat het licht binnen

De zon werkt niet altijd even goed mee, maar benut hem op de momenten dat het kan. Gooi die gordijnen wijd open en laat het licht binnen. Een simpele aanpassing, maar het scheelt een hele hoop! Heb je donkere gordijnen hangen? Dan kun je overwegen om lichte gordijnen op te hangen, bijvoorbeeld witte. Wit oogt in de zomer veel frisser dan donkere, grauwe gordijnen.

Moeten je ramen ook weer gepoetst worden? Doe dat dan ook gelijk, zo straalt de zon nóg beter naar binnen.

4. Zet zomerse muziek op

Muziek is in staat om veel emoties los te maken in mensen. Niks geeft een beter gevoel dan je favoriete zomerhits door de stereo knallen. Wij hebben een Spotify playlist samengesteld met de beste zomerhits, zodat ook bij jou thuis de zomerstemming er alvast in kan komen. Gooi het volume omhoog en zing mee! Je zult bijna vergeten dat het buiten soms geen zomers weer is.

5. Zet bloemen neer

Een zomers interieur zonder bloemen is bijna niet voor te stellen. Bloemen fleuren letterlijk en figuurlijk je interieur op. Haal dus een mooie bos met chrysanten, gerbera’s of dahlia’s en breng de zomer in huis.

Heb je alle stappen doorlopen? Maak een zomerse smoothie, val achteruit op de bank en geniet van je zomerse huis en het zomerse weer!Gerelateerde artikelen