Heb jij een gunstig energielabel?

Shanice
Shanice Lamoré
maandag 12 september 2016, Geschatte leestijd: 1min

Iedereen heeft in het begin van 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Hierop kan je in één opslag zien hoe energiezuinig jouw huis is. Wil je een gunstiger energielabel? Bekijk dan de infographic hieronder en bekijk wat jij kunt doen om jouw huis energiezuiniger te maken!

Een gunstig energielabel betekent namelijk een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot. En dat laatste is ook nog eens beter voor het milieu. Ben je benieuwd naar jouw voorlopige energielabel? Kijk dan even op www.zoekuwenergielabel.nl.

Wat is een energielabel?

Het energielabel voor huizen geeft met verschillende klassen (A tot en met G) aan hoe energiezuinig jouw huis is. A is groen en zeer zuinig, G is rood en zeer onzuinig. Is je huis goed geïsoleerd, heb je dubbel glas, zonnepanelen en een energiezuinige verwarming? Dan heb je een zeer energie zuinig huis en dus een groen label.

Hoe krijg ik een gunstig en groen energielabel?

Is jouw energielabel niet zo gunstig uitgevallen als je had gedacht? Dan kan je gelukkig een hoop doen om dit te verbeteren. Zo kan je bijvoorbeeld je CV-ketel vervangen, zonnepanelen plaatsen of je huis isoleren

Ben je van plan je huis te laten isoleren? Vanaf 15 september komen er voor die maatregelen subsidies beschikbaar en dat scheelt aanzienlijk in de kosten van die investeringen!

Vraag gratis isolatie offertes aan »

In 6 stappen naar een energiezuinig huis

Hieronder zie je de 6 maatregelen die je kan nemen om jouw huis energiezuinig te maken.

Infographic gunstig energielabel

Waarom is een energielabel voor woningen belangrijk?

Een energie zuinig huis betekent niet alleen een lagere energierekening, maar mocht je je huis ooit willen verkopen of verhuren is dit een groot pluspunt voor de toekomstige bewoners. Als je je huis verkoopt, moet je het voorlopige label definitief maken en voor die tijd kan je er dus voor zorgen dat je huis energiezuiniger wordt. Een ongunstig energielabel kan namelijk zo’n €14.000 euro schelen op de verkoopprijs!

Qua energiekosten kan het verschil tussen een energiezuinig en een onzuinig huis oplopen tot duizenden euro’s in 10 jaar tijd en dat is zonde, maar gelukkig zijn er genoeg maatregelen die je kan nemen om jouw label groen te krijgen!Gerelateerde artikelen