Hiermee wordt jouw kantoorruimte een fijne werkplek!

Solvari
Solvari Blog
maandag 20 mei 2019, Geschatte leestijd: 2min

Wie een eigen zaak heeft of veel vanuit huis werkt, heeft een fijne werkruimte nodig. In je kantoor breng je hoogstwaarschijnlijk meerdere hele dagen per week door. Het moet er dus aangenaam zijn. Je kantoor moet natuurlijk aan de ergonomische eisen voldoen, maar het moet ook creativiteit stimuleren en een aangenaam gevoel geven. Het mag er best wat gezelliger uitzien, maar het moet ook praktisch zijn. Wij hebben handige trucjes voor een sfeervol maar praktisch kantoor, dat jouw productiviteit een boost geeft!

Glas geeft ruimte

Het eerste toverwoord is: glas. En nee, dan bedoelen we niet per se glazen waar je uit kunt drinken. Die kun je helemaal naar je eigen smaak uitkiezen. Heb je liever bekers in verschillende kleurtjes, dan kan dat natuurlijk ook. Kleurtjes maken je vaak creatiever. Let wel: ondanks dat ze je creativiteit op gang brengen, kunnen ze ook juist voor afleiding zorgen. Maar wat we eigenlijk met glas bedoelen, zijn wanden. Vaak is een kantoor bij huis niet zo groot, maar de kunst is wel om het ruimtelijk te maken. Dat doe je onder meer door de wanden die je plaatst, van glas te maken. Het geeft een ruimtelijk en transparant effect. Bovendien laat glas daglicht binnen, wat meer energie geeft. Een knus kantoor is misschien wel gezellig, maar het beperkt de creativiteit behoorlijk. Hou daarom ook de ramen zoveel mogelijk vrij en zet je bureau zo neer dat je uitzicht naar buiten is.

Light it up

Je begint vast wel eens vroeg en/of eindigt laat. Wanneer het al donker is. Daarom is verlichting cruciaal. In de winter is het overdag vaak ook wat donker. Goede verlichting voorkomt hoofdpijn en doet ook weer wonderen voor de ruimtelijkheid. Sfeer is belangrijk, maar sfeerverlichting is niet handig. Een lamp neemt ruimte in en bovendien geven deze lampen vaak onvoldoende licht. Gewoon witte lampen aan het plafond zijn dan een betere optie.

Meubilair

Wederom die ruimte: bouw je kantoor niet vol met allerlei meubilair. Veel heb je eigenlijk helemaal niet nodig. Een groot wit bureau doet de ruimte groot lijken en is praktisch. Het zit hem meer in kleine frutseltjes die je eigenlijk niet nodig hebt. Die beperken de ruimte ontzettend. Voor je bureau is overigens hout ook een optie. Het geeft een ‘natural look’ en rust. Velen houden tegenwoordig van de industriële look. Dat is hip en neutraal. Wie dat wil creëren: werk de vloer en de muren minimaal af en gebruik neutrale kleuren! Weinig afleiding en toch een hele toffe werkplek.

Denk aan de kleine dingen

Niet te vergeten in je kantoor: details, alle kleine dingetjes. We zeiden al even: bouw het niet vol met klein grut. Maar er mag best iets rondslingeren om het allemaal iets op te fleuren. Daar kom je ook haast niet onderuit. Je hebt misschien wel een groot netwerk en daardoor dozen vol relatiegeschenken en promotiemateriaal. Dit zijn overigens dingen die je zelf ook kunt inzetten voor je bedrijf! Voor relaties, maar ook om op kantoor jouw huisstijl uit te dragen. Een leuk potje gepersonaliseerd snoep kan al een hoop vrolijkheid aanbrengen. Plus, het is natuurlijk lekker om tussendoor even wat te snoepen. Denk overigens ook aan wat je het vaakst gebruikt, naast je computer. Pennen! Laat pennen bedrukken voor je relaties en hou er zelf ook iets aan over. Handig!Gerelateerde artikelen