Hoe betrouwbaar is een draadloos alarmsysteem?

Joey Frankhuisen
woensdag 26 februari 2020, Geschatte leestijd: 1min

“Draadloze alarmsystemen hebben last van storingen en zijn makkelijk te saboteren” is het beeld dat veel mensen hebben bij een draadloos alarmsysteem. Maar is dit daadwerkelijk een goede reden om niet te kiezen voor een draadloos alarmsysteem? Of is dit een hardnekkige mythe en is een draadloos alarmsysteem een prima optie voor het beveiligen van een huis? Deze vragen en meer worden hieronder beantwoord.

Storingen en sabotage

Zoals hierboven genoemd, denken veel mensen dat draadloze alarmsystemen regelmatig last hebben van storingen en gemakkelijk gesaboteerd kunnen worden. Bij slechte en goedkope alarmsystemen, bijvoorbeeld gekocht bij een bouwmarkt, klopt dit vooroordeel meestal. Kies je echter voor een alarmsysteem van een specialist, dan zullen deze problemen bijna nooit voorkomen. Op deze manier weet je zeker dat je een goed merk hebt én dat de installatie van het systeem goed zal worden uitgevoerd.

Draadloos alarmsysteem: een goede keuze?

Wordt er gekozen voor een erkende specialist, dan is een draadloos alarmsysteem een goede optie. Een draadloos alarmsysteem heeft zelfs een aantal voordelen ten opzichte van een bekabeld alarmsysteem. Zo hoeft je woning niet overhoop gehaald te worden om bekabeling neer te leggen en blijft een draadloos alarmsysteem nog steeds actief tijdens een stroomstoring. Ook is het bij een verhuizing een stuk makkelijker om een draadloos alarmsysteem te verplaatsen.

Bij een draadloos alarmsysteem kunnen extra componenten, zoals een brandalarm en een gasmelder, makkelijk en zonder veel moeite toegevoegd worden.

De batterijduur

Een ander verkeerd beeld dat hangt rond draadloze alarmsystemen is dat de batterijen niet lang mee gaan. Niets is echter minder waar. Een goed alarmsysteem heeft namelijk batterijen die 3 tot 5 jaar meegaan. Als een batterij in een component van het alarmsysteem bijna leeg is, krijg je een melding. Zo heb je altijd een veilige woning.

Met een goede specialist is een draadloos alarmsysteem dus hartstikke betrouwbaar. Wil jij in contact komen met een ervaren specialist? Vergelijk offertes via Solvari en kom in contact met specialisten bij jou uit de regio. Meer weten over alarmsystemen? Lees hier meer over alarmsystemen.Gerelateerde artikelen