Inbraak tijdens je vakantie voorkomen

Jorrin
Jorrin Bruil
donderdag 21 juli 2016, Geschatte leestijd: 1min

Nog een paar weken en dan is het weer zomervakantie. Tijd voor veel mensen om de koffers te pakken en er eens lekker uit te gaan. Helaas is het niet alleen feest voor jou, maar ook voor inbrekers. We geven je daarom 5 tips om inbrekers buiten de deur te houden terwijl je weg bent!

Beter een goede buur

Zoals het spreekwoord luidt, kun je iemand die dichtbij woont vragen om een extra oogje in het zeil te houden terwijl je weg bent. Misschien willen ze zelfs de planten even water geven.

Alles op slot

Met alles, bedoelen we ook echt alles. Zorg dat alle ramen en deuren goed afgesloten zijn. Een inbreker heeft maar een klein raampje nodig om binnen te komen, dus denk ook aan het toilet- en kelderraampje. Werken de sloten niet meer naar behoren, zorg ervoor dat je deze op tijd laat vervangen.

Net of je thuis bent

Een van de beste, maar ook een van de meeste voor de hand liggende tips: zorg ervoor dat je huis bewoond lijkt terwijl je op vakantie bent. Vraag bijvoorbeeld de buren ook om de gordijnen af en toe open of dicht te doen, laat een tas rondslingeren en zet wat vaat op het aanrecht, alsof het een normale dag is. Om het nog realistischer te maken kun je er ook voor kiezen om een tv-simulator in het stopcontact  te steken. Deze geeft wisselde lichten af, waardoor het lijkt alsof de televisie aanstaat.

Help inbrekers niet

Inbrekers geven meestal na 3 tot 5 minuten op om een woning binnen te dringen. Geef inbrekers dus niet meer tijd dan ze nodig hebben door handige gereedschappen rond het huis te laten liggen. Een ladder of een schroevendraaier in de tuin betekent tijdswinst voor een inbreker.

Het juiste alarmsysteem

De beste manier om inbrekers te stoppen, is door een degelijk alarmsysteem te laten installeren. Niet alleen schrikt het inbrekers af, het zorgt er ook voor dat de pakkans wordt vergroot. Zorg ervoor dat het alarmsysteem goed geïnstalleerd is, zodat een inbreker deze niet eenvoudig kan uitschakelen. Kies je voor een systeem dat in contact staat met een meldkamer? Geef dan altijd aan ze door wanneer je precies weggaat.

Benieuwd wat een alarmsysteem voor jouw woning gaat kosten?

Vraag gratis alarmsysteem-offertes aan »

Gerelateerde artikelen