Je badkamer verbouwen, waar moet je allemaal aan denken?

Shanice
Shanice Lamoré
maandag 29 augustus 2016, Geschatte leestijd: 2min

Je wilt een nieuwe badkamer of je wilt de bestaande opknappen. Maar waar begin je? Bij zo’n verbouwing komt flink wat kijken en er zijn een aantal dingen waar je goed over na moet denken. Wij helpen je op weg met deze 4 tips!

1. Noteer je wensen

Ga je een bestaande badkamer opknappen of wil je een geheel nieuwe badkamer? Bedenk van tevoren goed op welke manier  je de ruimte wilt gaan gebruiken. Wellicht kan je nu eindelijk het vrijstaande bad dat je graag wilt laten plaatsen, of wil je juist meer ruimte creëren? Vind je het huidige sanitair nog mooi? Zoek naar inspiratie in tijdschriften, bekijk Pinterest borden of bezoek een showroom om een idee te krijgen van wat er allemaal mogelijk is. Kies je stijl en baseer daar je verdere plannen op.

Tip: maak een moodboard! Verzamel foto’s van badkamers die jij mooi vindt, plak ze op en kijk welke stijl hier uit komt.

2. Bepaal je budget voor de verbouwing

Bedenk van tevoren hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan je nieuwe badkamer, dit maakt keuzes eenvoudiger en zo kom je niet voor verrassingen te staan. Een compleet nieuwe badkamer kost al gauw tussen de €2.000 en €5.000 euro. Denk hierbij aan de kosten voor het nieuwe sanitair, maar ook aan de installatiekosten.

3. Denk na over de indeling en het ontwerp van de badkamer

De nieuwe indeling is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je badkamer en je wensen. Als je nieuw sanitair koopt is het goedkoper om de indeling van de badkamer hetzelfde te houden. Dan hoef je namelijk niet al het leidingwerk te verleggen, en dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Wil je echt een heel andere indeling, overleg dan met je installateur over de beste opties. Kijk ook eens naar de blog van Johan, waarin hij 6 tips geeft om je badkamer optisch te vergoten. Door slim gebruik te maken van opbergplekken zoals onder de wastafel en te kiezen voor kasten tot aan het plafond, maak je optimaal gebruik van alle ruimte die er in je badkamer is.

4. Plan en maak een goede voorbereiding

Je hebt je wensen op een rijtje en je hebt besloten of je bij de huidige indeling blijft of niet. Nu is het tijd voor de voorbereiding, wanneer komt de verbouwing het beste uit? Waar ga je in de tussentijd douchen? Belangrijke punten om goed te plannen, zodat je tijdens de verbouwing niet meer over deze punten hoeft na te denken. Zorg dat je goede afspraken maakt zodat er geen tijd verloren gaat en je niet op elkaar staat de wachten.

Voor de verbouwing plaatsvindt kan je zelf al veel doen, zorg dat de badkamer helemaal leeg is. Krijg je nieuwe tegels? Haal de oude tegels dan alvast van muur of vloer, zodat de installateur dit niet meer hoeft te doen. Met deze kleine voorbereidingen bespaar je op de totale rekening.

Een nieuwe badkamer is niet alleen een lust voor het oog, je woning stijgt ook in waarde bij een goede renovatie. Wil je een nieuwe badkamer? Kom in contact met onze badkamerspecialisten, zij denken graag met je mee over de verbouwing! Door offertes te vergelijken bespaar je ook nog eens op de kosten en dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Vraag gratis badkamer offertes aan »