Je slaapkamer laten ontwerpen door een specialist

Solvari
Solvari Blog
dinsdag 17 november 2020, Geschatte leestijd: 2min

Een slaapkamer inrichten lijkt niet zo ingewikkeld. Toch valt dat in de praktijk vaak tegen. Er zijn vooral grote meubels te vinden in de slaapkamer. Daardoor is het best lastig om de slaapkamer mooi en sfeervol in te richten. Bovendien moet de ruimte niet alleen mooi, maar ook rustgevend zijn zodat je er fijn kunt slapen. Wil jij de ideale slaapkamer inrichten? Laat je slaapkamer dan ontwerpen door een specialist.

De meest gebruikte ruimte in huis

De slaapkamer is de meest gebruikte ruimte in huis. Je brengt er gemiddeld 8-9 uur per dag door. Het is dan ook belangrijk dat je slaapkamer sfeervol en comfortabel is. Dat kan best een uitdaging zijn, zeker als je wilt genieten van luxe. Het is zonde als je slaapkamer wel mooi is, maar nét niet helemaal wat je had gehoopt. Daarom laat jij een luxe slaapkamer ontwerpen door een professional die met je meedenkt.

Plafond, muren en vloer

Je begint met het ontwerpen van plafond, muren en vloer. Deze moeten natuurlijk netjes afgewerkt zijn. Wil jij graag glad gestucte muren? Of ga je voor een mooi behang op de wand? Je kunt de slaapkamer netjes laten afwerken door een bedrijf, maar je kunt het meestal ook zelf doen. Laat je inspireren en voorlichten over een mooie kleurcombinatie in jouw nieuwe slaapkamer. Zo leg je een goede basis voor je uiteindelijke interieur.

Bed of boxspring

Een van de belangrijkste meubels in de slaapkamer is het bed. Tegenwoordig is er qua comfort weinig verschil meer tussen een ledikant en een boxspring. Wel heeft een boxspring meestal een veel luxere en gezelligere uitstraling. Zowel bij bed als boxspring kun je zelf een matras erbij kiezen. Welk materiaal past het best bij jou? Als je je slaapkamer laat ontwerpen door een goede professional, zal deze je ook kunnen adviseren op het gebied van matras-keuze.

Andere meubels in de slaapkamer

Naast een bed staan er meestal meer meubels in de slaapkamer. Denk maar aan een kledingkast, een tv-hocker of een kaptafel. Wil je deze in dezelfde stijl als het bed, of zoek je juist iets anders? En welke indeling in de slaapkamer is het beste? Een adviseur kan je hier meer over vertellen en kan bovendien adviseren met verrassende ideeën die je nog niet zelf had bedacht.

Passende raamdecoratie

De nachtrust kan sterk verbeteren als er wordt gekozen voor goede raamdecoratie. Je keuze voor raamdecoratie hangt af van een aantal factoren. Allereerst: wil je volledig verduisterende raamdecoratie, of wil je juist dat het in de zomer langer licht blijft in de slaapkamer? Vraag je ook af of je kiest voor buitenzonwering of binnenzonwering in de zomer. Daarnaast heb je waarschijnlijk wel een bepaalde voorkeur voor materialen en kleuren. Deze hangen samen met de rest van de stijl van de slaapkamer.

Kleuren en decoraties

Heb je eenmaal de globale indeling en inrichting van de slaapkamer gekozen, dan komt de afwerking. Nu kies je extra kleuren en decoraties om de slaapkamer helemaal af te maken. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor kunst aan de muur of je kiest een mooie muursticker. Verder schaf je mooi beddengoed aan dat past in de inrichting van de slaapkamer. Speel met kleuren en ontdek verrassende effecten. Ook hier zal de adviseur je graag helpen zodat de slaapkamer helemaal perfect wordt ingericht.

De slaapkamer is één van de belangrijkste ruimtes in huis. Je komt er tot rust en kunt genieten van goede slaap. Het is daarom ook belangrijk dat je slaapkamer mooi is ingericht. Je moet je er echt thuis kunnen voelen. Dat lukt zeker als je je slaapkamer laat ontwerpen door een professional.