Kans op inbraak 72% hoger in de wintermaanden

Joey Frankhuisen
dinsdag 05 november 2019, Geschatte leestijd: 1min

Uit cijfers van Interpolis blijkt dat de kans op inbraak in de wintermaanden drastisch omhoog schiet. Vooral in Zeeland, Drenthe en Limburg zijn de verschillen enorm. In Zeeland wordt de kans op inbraak zelfs met 110% groter. In Drenthe en Limburg wordt de kans op inbraak 98% groter.

Kans op inbraak 72% hoger in de wintermaanden

De reden dat er in deze tijden zo veel meer wordt ingebroken, is het feit dat het eerder donker is. Hierom hebben inbrekers meer tijd en kunnen ze makkelijker ongezien een woning binnen komen. Vooral rond de feestdagen neemt het aantal inbraken enorm toe, omdat veel mensen dan niet thuis zijn.

Gelukkig is de kans op inbraak te verkleinen met een aantal ingrepen. Ten eerste is het belangrijk dat je het moeilijk maakt voor een inbreker om binnen te komen. Zo is het belangrijk dat je jouw ramen en deuren goed sluit. Dan gaat het niet alleen om de grote ramen, maar ook om bijvoorbeeld het kleine raampje bij de badkamer of de wc. Ondanks dat dit raampje misschien te klein lijkt om door naar binnen te komen, is dit toch in veel gevallen een manier voor inbrekers om naar binnen te komen. Investeren in stevige kozijnen is een belangrijke stap bij het inbraakveilig maken van je woning.

Als je helemaal zeker van je zaak wil zijn, dan is een alarmsysteem een goed idee. Alarmsystemen zijn erg veilig omdat ze inbrekers afschrikken. Een alarmsysteem heeft meerdere sensoren die reageren op onregelmatigheden in je huis, zoals het breken van glas of beweging. Een alarmsysteem kan onder andere alarm slaan door middel van een sirene, een bericht naar de meldkamer of door beide.

Een derde oplossing tegen inbraken is camerabeveiliging. Niet alleen zorgt camerabeveiliging dat een inbreker achteraf gepakt kan worden, ook werkt camerabeveiliging preventief. Als een inbreker camerabeveiliging ziet hangen gaat hij het wel ergens anders proberen. Inbrekers willen immers zo min mogelijk risico lopen.

Wil jij weten hoe groot het risico is op inbraak in jouw regio? Doe de inbraakproef!Gerelateerde artikelen