Zo kies je jouw persoonlijke badkamerstijl!

Lisanne
Lisanne van Schaik
maandag 07 mei 2018, Geschatte leestijd: 2min

Er is niets fijner dan na een lange dag thuiskomen op een plek waar je je fijn voelt. Zo is het bijvoorbeeld bij het inrichten van de woonkamer van belang dat je van tevoren een sfeer bepaalt die bij jouw woonstijl past. Ook badkamers worden steeds meer een plek om te ontspannen. Waar je de deur op slot doet en even tijd voor jezelf neemt. Maar hoe kies je nu een badkamer die precies aan jouw smaak voldoet en waar je je thuis voelt? Solvari helpt je op weg!

Voor deze blogpost hebben we ons verdiept in diverse badkamerstijlen. Het maakt voor de sfeer van je badkamer geen verschil of je een grote of kleine badkamer hebt. Voor het indelen van de ruimte zijn afwegingen zoals het hebben van een bad en het formaat van de douche wel van belang. 

Klassiek en landelijk

Wat zorgt voor de warme en landelijke sfeer in een badkamer? Warme kleuren en materialen vormen de basis van een landelijke badkamer. Je kunt hierbij denken aan aarde-, beige- en zandtinten. Als je kijkt naar materiaal mag hout in een landelijke badkamer niet ontbreken. Je kunt dit op verschillende manieren terug laten komen. Kies bijvoorbeeld voor houten accessoires of een houten meubel. Daarnaast leent een landelijke badkamer zich als geen ander voor een tegelvloer met een patroon.

Landelijke badkamer

Tip: landelijke details zoals pootjes onder het bad, meubels met grepen, sierlijke kranen, klassieke waskommen en sierranden zorgen voor de finishing touch.

Industrieel en betonlook

De industriële badkamer is gebaseerd op de sfeer in oude fabrieken of andere grote, ruimtelijke panden. Om deze sfeer goed over te kunnen brengen, wordt er vaak gewerkt met rauwe en grove materialen zoals beton, rvs of grof bewerkt hout. Daarnaast is het in een industriële badkamer van belang dat je de hoogte van de ruimte benadrukt. Dit kun je doen door het plafond een lichtere kleur te geven dan de muren en het toevoegen van een langwerpige spiegel.

Industriële badkamer

Tip: uiteraard zijn industriële accessoires ook zeer sfeerbepalend. Deze mogen dan ook zeker niet worden vergeten.

Luxe en design

Design is voor iedereen anders. Daarom zijn er ook onwijs veel soorten designbadkamers. Van beton tot marmer en van hout tot mozaïek; ieder materiaal heeft weer een compleet andere uitstraling. Wanneer je kiest voor een rond bad en accenten in warme kleuren geef je jouw badkamer een zachtere uitstraling. Ben je een liefhebber van de moderne, strakke uitstraling? Dan zijn koelere tinten, vierkante baden en strakke lijnen wellicht meer iets voor je. Het voordeel van een designbadkamer is dat je alles naar jouw eigen smaak los kunt combineren. Met een designbadkamer kun je alle kanten op!

Design badkamer

Tip: in veel luxe badkamers zie je mozaïekaccenten terug. Erg mooi!

Als je kiest voor een luxe badkamer werk je uitsluitend met hoogwaardige materialen, zoals natuursteen, marmer en extra grote tegels aan de wand of op de vloer. Daarnaast speelt design een onmisbare rol in de luxe badkamer. Door middel van deze producten geef je jouw badkamer die fijne luxe sfeer.

Een moderne badkamer

Vind je het fijn als ruimtes strak en overzichtelijk zijn? Dan is een moderne badkamer met strak en modern sanitair echt iets voor jou. Denk hierbij aan grote wand- en vloertegels in combinatie met kranen en radiatoren van chroom. Dit geeft de badkamer een ruimtelijke en moderne uitstraling. 

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden en op zoek naar nog meer badkamer inspiratie? Solvari heeft de 100 mooiste badkamers met gietvloeren voor je op een rij gezet.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Wooning.