Kunststof kozijnen, 5 voordelen op een rijtje

Wat zijn de voordelen tegenover andere materialen? Kunststof wordt steeds populairder en dat is niet zonder reden. 

1. Ze gaan lang mee en daar hoef je weinig voor te doen

Kunststof kozijnen gaan minimaal 50 jaar mee en hoeven nauwelijks onderhouden te worden. In tegenstelling tot hout hoeft kunststof niet geschilderd te worden, niet te worden beschermd en heb je geen kans op houtrot. Dat scheelt weer tijd!

2. Geen hout, wel houtnerf!

Vind je hout mooi maar wil je toch kunststof kozijnen? Geen probleem! Behalve wit en crème zijn er tegenwoordig veel meer kleurmogelijkheden. De kozijnen kunnen worden voorzien van een Renolit toplaag, ook wel (hout)nerfstructuur genoemd. Door ook nog een houtlook verbinding toe te passen wordt het karakteristieke van een houten kozijn nagebootst. Wel de looks, niet de lasten.

3. Milieuvriendelijk

Naast de lange levensduur, zijn kunststof kozijnen ook recycleerbaar. En het dubbele of drie dubbele (HR ++/HR +++)  glas waarmee wordt gewerkt zorgt er voor
dat ze niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook nog eens isolerend en energiezuinig. Dat betekent minder geluid van buiten én lagere stookkosten, want de warmte blijft lekker binnen.

4. Veilig?

Het materiaal is brandvertragend, moeilijk ontvlambaar en zelfdovend. Oersterk ook, bij eventuele inbraakpogingen versplintert het materiaal niet wat het voor inbrekers een heel stuk moeilijker maakt binnen te komen. Dat in combinatie met dubbel of driedubbel glas en een verstevigingsprofiel aan de binnenkant van de kozijnen maakt het bijna onmogelijk. En dat is een fijn gevoel, die extra veiligheid.

5. Het beste van hout en aluminium, in kunststof!

De onderhoudsarme eigenschappen van kunststof, de mogelijkheid tot houtlook en het duurzame karakter maken kunststof kozijnen tot een goede keuze. Nog even de voordelen op een rijtje:

  • Duurzaam

  • Weinig onderhoud

  • Veel kleurmogelijkheden

  • Milieuvriendelijk

  • Brand- en inbraakveilig

Wil jij nieuwe kunststof kozijnen? Vergelijk dan gratis meerdere offertes, zodat je altijd de beste keuze maakt.

Ontvang gratis offertes voor kunststof kozijnen »