Kunststof kozijnen aanschaffen? 5 tips om de beste keuze te maken!

Dennis
Dennis van Es
donderdag 24 november 2016, Geschatte leestijd: 2min

Kunststof kozijnen hebben veel voordelen. Ze zijn erg stevig, gaan lang mee en ze zijn tevens beschikbaar in hout look. Logisch dus dat veel mensen ervoor kiezen om kunststof kozijnen te laten plaatsen. Aangezien je kozijnen lang mee moeten gaan, is het wel belangrijk om een goede keuze te maken bij het uitkiezen van nieuwe kunststof kozijnen. Met deze 5 tips kies jij de beste kunststof kozijnen uit voor jouw woning!

1. Keurmerken

Kunststof kozijnen zijn eenvoudig te beoordelen aan de hand van de keurmerken die ze kunnen hebben. De mate van kwaliteit en veiligheid van de kozijnen zijn hierdoor eenvoudig in te zien. In onderstaande tabel zie je de keurmerken die kozijnen kunnen krijgen.

tabel met keurmerken voor kunststof kozijnen


2. Let op het aantal kamers

Hiermee bedoelen we niet het aantal kamers in de woning. Kunststof kozijnen hebben namelijk ook kamers. Kamers zijn holle gedeelten binnen een kozijn waar stilstaande lucht in zit. Deze kamers zorgen voor een isolerende werking van het kozijn. Hoe hoger het aantal kamers in het kozijn tussen de binnenkant en buitenkant, hoe beter de isolatie vaak is.

3. Kies het juiste glas

Niet alleen de kamers in het kunststof kozijn zij belangrijk voor de isolatie. Ook het soort glas dat er in zit bepaalt mede de isolatiewaarde. De meeste gebruikte glassoorten zijn HR+ en HR++. HR staat hierbij voor hoog rendement, omdat de isolatiewaarde van deze glassoorten erg goed is. HR+ glas bestaat uit 2 glasplaten met stilstaande droge lucht ertussen. Eén van deze glasplaten is voorzien van een isolerende laag die ervoor zorgt dat het glas nog beter isoleert. HR++ glas is hetzelfde opgebouwd als HR+ glas, alleen zit er edelgas tussen de 2 glasplaten. Dit zorgt voor een hogere isolatiewaarde.

4. Naar binnendraaiend of naar buitendraaiend raam?

Misschien niet iets waar je gelijk aan denkt bij het zoeken naar nieuwe kunststof kozijnen, maar het is toch belangrijk. Er zijn namelijk kozijnen die enkel naar binnen óf naar buiten open kunnen. Misschien wil je zelfs wel een draai- kiepraam. De beste keuze hierin hangt af van jouw eigen wensen en voorkeur.

5. Vind de juiste installateur

Nu je precies weet wat voor kozijnen je wilt rest er nog één ding: de juiste installateur vinden! Aangezien nieuwe kozijnen vaak een grote investering zijn, wil je natuurlijk in zee gaan met een bedrijf die een goede indruk achterlaat en jou de juiste prijs en kwaliteit kan bieden. 

Het is daarom erg verstandig om meerdere offertes te vergelijken. Zo vind je altijd de vakman die het beste aansluit bij jouw wensen. Solvari helpt je hierbij door de mogelijkheid te bieden om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Zo kom je in contact met maximaal 5 specialisten die je verder kunnen helpen

Ontvang gratis offertes voor kunststof kozijnen! »


Op Solvari vind je tevens ervaringen en reviews over bouwbedrijven van andere consumenten. Wij raden altijd aan om deze ervaringen mee te nemen in je beslissing, aangezien deze ervaringen vaak erg veel zeggen over een bedrijf. Meer tips om de juiste vakman en offerte te kiezen vind je in ons blog: Kies de juiste offerte en professional in 6 stappen.

Gerelateerde artikelen