Last van zon in huis? Zonwering is de oplossing!

Maud
Maud Timmers
donderdag 16 april 2020, Geschatte leestijd: 2min

Heerlijk dit zonnige lenteweer, maar heb je last van de zon in huis nét nu je gefocust aan het werk bent of ontspannen op de bank wilt zitten? Gelukkig bestaan er duurzame en mooie oplossingen voor dit luxeprobleem.

Binnenzonwering: praktisch en voordelig

De zon is natuurlijk vaak heel welkom, maar het is logisch dat je binnen juist behoefte hebt aan schaduw en verkoeling. Ook mooi meegenomen: naast een praktische werking, kan zonwering ook leuk zijn voor het oog. Door de verschillende soorten en maten kun je zonwering geheel aanpassen aan jouw woonwensen. 

Kies je voor binnenzonwering, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor shutters of jaloezieën.

Shutters

Deze populaire vorm van zonwering beschikt over draaibare lamellen. Zo kun je niet alleen de lichtinval in jouw woning goed beheersen, ook profiteer je van privacy. Shutters zijn beschikbaar in hout, kunststof en aluminium.

Shutters Solvari

Jaloezieën

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je - meestal met een koord - kunt draaien. Zo kun je zelf de lichtinval bepalen én kun je ze zo stellen dat ze het raam wel of juist niet meer bedekken. Meestal zijn jaloezieën beschikbaar in hout of aluminium.

Meer weten over binnenzonwering? Lees hier meer.

Binnenzonwering Solvari

De zon weren met buitenzonwering

Ook buitenzonwering heeft een effectieve werking bij warm zomerweer. Zo krijgt de zon geen kans om op het raam te schijnen en blijft jouw woning aangenaam koel. Populaire vormen van buitenzonwering zijn screens en rolluiken.

Screens

Heb je niet al te veel ruimte? Dan zijn screens voor jou een goede oplossing. Ze nemen nauwelijks ruimte in beslag, want ze openen en sluiten verticaal. Er steekt niets uit, dus je hebt vrije doorloop! Screens zijn geheel aan te passen aan jouw persoonlijke smaak. Niet alleen praktisch dus, maar ook geven ze jouw woning een nieuwe look.

Screens Solvari

Rolluiken

Rolluiken zijn ideaal als je wilt profiteren van een koele woning én gesteld bent op privacy. Rolluiken bieden bovendien ijzersterke inbraakpreventie, isoleren goed en beschermen jouw kozijnen tegen weersinvloeden. Ze zijn volledig op maat te maken en kunnen voor ieder raam geplaatst worden.

Wil je meer lezen over buitenzonwering? Dat kan hier.

Rolluiken Solvari

Geniet van de zon met een overkapping

Met een terrasoverkapping kun je lang genieten van de buitenlucht. Zo kun je uit de zon zitten, maar ook bij minder weer zit je beschut. Bovendien is de aanschaf van een terrasoverkapping een duurzaam besluit: een overkapping van goede kwaliteit heeft namelijk een lange levensduur. Wordt de terrasoverkapping ook nog eens goed onderhouden? Dan gaat deze nog langer mee!

Terrasoverkapping Solvari

De zon simpel en goedkoop uit huis weren

Natuurlijk is het aanschaffen van zonwering een investering. Dit neemt niet weg dat je hier veel voor terugkrijgt en dat jouw wooncomfort wordt verhoogd. Toch zijn er ook een aantal low-budget tips om te genieten van een koelere woning.

Zet planten die goed tegen de zon kunnen (bijvoorbeeld een cyperus of drakenboom) voor het raam.

Bomen aan de buitenkant van het huis kunnen een natuurlijke schaduw creëren.

Een donkere doek voor het raam hangen kan soms wonderen doen voor een koelere temperatuur.

Of zet bijvoorbeeld een (donker) kamerscherm voor de raampartij.

Wil je een effectieve en duurzame oplossing, dan kies je natuurlijk beter voor professionele binnen- of buitenzonwering.

Meer tips voor een koele woning?

Wist je dat je jouw woning koel kunt houden met isolatie? Hier lees je meer.